ANM: Cod portocaliu și Cod galben de ploi torenţiale, vijelii și caniculă. Unde vor lovi furtunile
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Crişan Andreescu
WhatsApp
 Foto: Crisan Andreescu
Foto: Crisan Andreescu
Administrația Națională de Meteorologie a emis avertizări de Cod portocaliu și Cod galben de vreme extremă pentru următoarea perioadă.

În intervalul 30 august, ora 10.00 – 31 august ora 10.00 va fi în vigoare o alertă Cod galben care anunță în sud-vestul, sudul, nordul și nord-estul teritoriului perioade cu instabilitate atmosferică ce se va manifesta prin averse torențiale, descărcări electrice și intensificări ale vântului. În intervale scurte de timp cantitățile de apă vor depăși 25...40 l/mp, iar izolat vor fi vijelii și grindină.

În același interval este în vigoare un Cod portocaliu, conform căruia în cea mai mare parte a Transilvaniei, Olteniei, local la munte, în Moldova și în nord-vestul Munteniei vor fi perioade cu averse torențiale, iar în intervale scurte de timp sau prin acumulare se vor înregistra cantități de apă de 40...60 l/mp și pe arii restrânse de peste 70...80 l/mp. Acestea vor fi asociate și cu descărcări electrice, intensificări ale vântului și pe alocuri vijelii și grindină.

Județe vizate sunt Maramureș, Suceava, Bistrița-Năsăud, Neamț, Harghita, Mureș, Brașov, Covasna, Prahova, Dâmbovița, Argeș, Vâlcea, Dolj, Mehedinți, Gorj, Sibiu, Alba, Cluj, Caraș Severin, Hunedoara, Bacău, Vaslui, Vrancea, Galați și Buzău.

De asemenea,  valul de căldură va persista și marți în regiunile sud-estice, unde local va fi caniculă, iar disconfortul termic ridicat. Indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități. Temperaturile maxime se vor situa între 34 și 37 de grade.

Vezi și: Vremea pe luna septembrie. ANM spune când vin ploile

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel