ANM, avertizare de vreme extremă în peste jumătate din țară
Data publicării:
Autor: Crişan Andreescu
WhatsApp
Administrația Națională de Meteorologie a emis avertizări de Cod galben și Cod portocali pentru vreme extremă în acest weekend.

COD GALBEN

În interval de valabilitate: 17 iulie, ora 14:00 – ora 21:00 sunt vizate  instabilitate atmosferică temporar accentuată în zonele montane, unde vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată, ce se va manifesta prin averse, descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului. Ploile vor avea și caracter torențial, iar în intervale scurte de timp sau prin acumulare se vor înregistra cantități de apă de peste 20...25 l/mp și izolat 35...45 l/mp.

COD GALBEN

De asemenea, în intervalul de valabilitate: 17 iulie, ora 21:00 – 18 iulie, ora 09:00 vor fi perioade de instabilitate atmosferică temporar accentuată în Oltenia, Banat, Crișana și sud-vestul Transilvaniei. În această perioadă se va manifesta   instabilitate atmosferică accentuată.  Ploile vor avea și caracter torențial, iar în intervale scurte de timp sau prin acumulare se vor înregistra cantități de apă de peste 20...25 l/mp și izolat 30...40 l/mp.

COD PORTOCALIU

În interval de valabilitate: 17 iulie, ora 23:00 – 18 iulie, ora 09:00  în Banat, sudul Crișanei și vestul Olteniei și al Carpaților Meridionali vor fi averse ce vor avea și caracter torențial, iar cantitățile de apă vor depăși local 30...40 l/mp și, izolat, 50...60 l/mp.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel