ANM, avertizare de ploi și intensificări ale vântului
Data publicării:
Autor: Crişan Andreescu
WhatsApp
Administrația Națională de Meteorologie a emis o informare de ploi moderate cantitativ și intensificări ale vântului până pe 9 februarie, orele 12,00.

Astfel, în  intervalul menționat, în cea mai mare parte a țării, vor fi precipitații mai ales sub formă de ploaie, pe arii mai extinse în cursul zilei de luni (8 februarie), când îndeosebi în vest, nord-vest, precum și în zona de munte, cantitățile de apă vor depăși 15...25 l/mp și izolat 30...35 l/mp. La munte, la altitudini mai mici de 1800 m, ploile vor determina topirea parțială a stratului de zăpadă.

Vântul va prezenta intensificări în zona de munte, cu viteze mai mari în zona înaltă, unde rafalele vor depăși 80 km/h, iar local și temporar și în celelalte regiuni, în general cu viteze de 40...60 km/h. Pe crestele montane și, trecător, în nordul Moldovei zăpada va fi spulberată.

Notă: În prima jumătate a săptămânii viitoare, vor mai fi intervalele cu ploi însemnate cantitativ în special în nord-vest, precum și cu intensificări ale vântului. 

 COD GALBEN de intensificări ale vântului

Până pe 08 februarie, ora 12:00 în Carpații Meridionali, vântul va avea intensificări, cu viteze în general de 70...90 km/h, iar îndeosebi la peste 1800 m, rafalele vor depăși 100...120 km/h, spulberând zăpadă. În Banat, rafale vor depăși 55...65 de km/h și izolat 70 km/h.

 COD GALBEN de polei în Moldova

ANM a emis o avertizare de polei în Moldova, până pe data de 08 februarie, ora 20:00, unde vor fi  precipitații predominant sub formă de ploaie și burniță, iar pe arii extinse se va semnala polei, la început în sudul regiunii, apoi mai ales în nord și centru.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel