ANM, avertizare de Cod Galben de intensificări ale vântului și viscol. Zonele afectate
Autor: Crişan Andreescu | Publicat pe: 16 feb 2022, 11:18
WhatsApp
Administrația Națională de Meteorologie a emis o atenționare de Cod galben, valabilă din 17 februarie.

În interval de valabilitate 17 februarie, ora 06 – 18 februarie, ora 20, este Cod Galben de intensificări ale vântului, viscol la altitudini mari.

În intervalul menționat, la început în nordul Carpaților Orientali și în Munții Apuseni, apoi și în restul zonei montane, vântul va avea intensificări, cu viteze de peste 70...80 km/h. La altitudini mari, vântul va sufla tare, cu peste 100 km/h, temporar va fi viscol, iar vizibilitatea scăzută. În masivele nordice local ninsorile vor fi moderate cantitativ.

O nouă ALERTĂ de COD GALBEN: 

”Interval de valabilitate: 17 februarie, ora 08 – 18 februarie, ora 06

În intervalul menționat, în nord-vestul țării vântul va avea intensificări, cu rafale ce vor depăși 55...65 km/h și izolat 70 km/h.” conform ANM. 

ANM notează că ”intensificări ale vântului vor fi și în restul teritoriului, cu viteze în general de 45...55 km/h. Pe parcursul zilei de vineri (18 februarie) vor fi intensificări ale vântului în majoritatea regiunilor, cu viteze de peste 45...55 km/h, iar pe arii restrânse, îndeosebi în cele centrale, estice și sudice, rafalele vor depăși 70 km/h, anunță ANM.”

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?