Data publicării:

ANM a emis mai multe coduri de ploi. Săptămâna viitoare temperaturile vor depăși 40 de grade, spune Elena Mateescu

Autor: Elena Aurel | Categorie: Stiri
WhatsApp
Sursă foto: Freepik - https://www.freepik.com/
Sursă foto: Freepik - https://www.freepik.com/
Elena Mateescu, director ANM, a intervenit telefonic la Antena3 CNN unde a prezentat prognoza meteo pentru zilele următoare. 

În ultimele ore, Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis mai multe coduri, portocalii și galbene, de ploi. 

„Vor continua fenomenele de instabilitate atmosferică, vorbim de avertizarea meteorologică de cod portocaliu, rămâne în vigoare până în această dimineață la ora 2:00. Vorbim de zone extinse din partea de vest, centru, est a României, acolo unde cantitățile de apă, începând de la ora 14:00 și până în prezent și cu siguranță vor mai continua și pe măsură ce intrăm în noapte, vor depăși local, prin acumulare, valori de 30-40 litri pe metru pătrat, izolat peste 50-70 litri pe metru pătrat în intervale foarte scurte de timp, de la o jumătate până la cel mult o oră.

 În același timp, până mâine la 10:00 continuă și avertizarea meteorologică de cod galben în restul țării, exceptând zone restrânse din partea de sud-est pentru că și aici vorbim de fenomene de instabilitate asociate unor cantități la valori cuprinse între 20-25 litri pe metru pătrat, izolat peste 40 litri pe metru pătrat.

Aceste tipuri de fenomene vor fi de interes și mâine în majoritatea zonelor, iar sâmbătă, aria acestora se va restrânge în special în regiunile sudice și sud-estice ale țării.

Astăzi am atins valori de temperaturi ce au caracterizat o vreme caniculară în partea de sud-est a țării, temperatura resimțită a depășit de asemenea 40 de grade și cu siguranță, pe parcursul săptămânii viitoare, mai ales de la mijlocul acesteia, vom discuta de temperaturi măsurate la umbră de peste, posibil, 37 de grade, iar acestea asociate cu un grad mare de umezeală, cu siguranță, vor determina temperaturi resimțite care să depășească, în regiunile extracarpatice, 40 de grade.”, a spus Elena Mateescu la Antena3 CNN. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel