ANM, prognoza meteo. Vremea pe regiuni în următoarele două săptămâni, 1 - 14 martie 2021
Autor: Alexandru Ichim | Publicat pe: 01 Martie 2021, 10:24
WhatsApp
Foto: Pixabay.com
Foto: Pixabay.com
ANM, prognoza meteo. Vremea pe regiuni până în 14 martie 2021. 

ANM, prognoza meteo. Vremea pe regiuni până în 14 martie 2021. BANAT

ANM, prognoza meteo. La începutul primei săptămâni valorile termice diurne vor fi în creștere treptată, astfel că în perioada 3-5 martie vremea va fi caldă, cu maxime medii de 14...16 grade, apoi se va răci brusc, iar media temperaturilor diurne se va situa în jurul a 6…7 grade, în intervalul 6-8 martie.  După 9 martie regimul termic va fi în ușoară creștere spre valori apropiate de normalul  perioadei, medii ale maximelor de până la 10…11 grade. Temperaturile minime se vor situa în  medie între 0 și 2 grade, exceptând nopțile din perioada 7-10 martie când vor fi mai scăzute,  spre medii de -3…-2 grade. 

ANM, prognoza meteo. Începând cu data de 5 martie și până la sfârșitul intervalului de referință, local și temporar,  se vor semnala precipitații slabe cantitativ.

ANM, prognoza meteo. Vremea pe regiuni până în 14 martie 2021. CRIŞANA 

ANM, prognoza meteo. Valorile termice diurne vor fi în creștere treptată în primele zile ale intervalului, astfel că în  perioada 3-5 martie vremea va fi caldă, cu maxime medii de 12...14 grade, apoi se va răci  brusc, iar media temperaturilor diurne va scădea spre 5…6 grade, în intervalul 6-8 martie. După 9 martie regimul termic va fi în ușoară creștere spre valori apropiate de normalul perioadei, cu  medii ale maximelor în jurul a 10 grade. Temperaturile minime se vor situa în medie între -1 și 2  grade, exceptând nopțile din perioada 7-10 martie când vor fi mai scăzute, spre medii de -5…-2  grade. 

ANM, prognoza meteo. Începând cu data de 5 martie și până la sfârșitul intervalului de referință, local și temporar,  se vor semnala precipitații slabe cantitativ.

ANM, prognoza meteo. Vremea pe regiuni până în 14 martie 2021. TRANSILVANIA 

ANM, prognoza meteo. La începutul primei săptămâni valorile termice diurne vor fi în creștere treptată, astfel că în  zilele de 4 și 5 martie vremea va deveni caldă, cu maxime medii de până la 12 grade, apoi se va  răci brusc, iar media temperaturilor diurne se va situa în jurul a 3…5 grade, în intervalul 6-8 martie. După 9 martie regimul termic va fi în ușoară creștere spre valori apropiate de normalul  perioadei, medii ale maximelor de până la 7…8 grade. Temperaturile minime vor fi preponderent negative și se vor situa în medie între -4 și -2 grade, exceptând nopțile din  perioada 7-10 martie când vor fi mai scăzute, spre medii de -8…-5 grade. 

ANM, prognoza meteo. Precipitații în general slabe cantitativ, vor fi pe arii restrânse în data de 1 martie și din nou,  cu caracter local și temporar, începând cu 5 martie și până la sfârșitul intervalului de referință.

ANM, prognoza meteo. Vremea pe regiuni până în 14 martie 2021. MARAMUREŞ 

ANM, prognoza meteo. Valorile termice diurne vor fi în creștere treptată în primele zile ale intervalului, astfel că în  zilele de 3 și 4 martie vremea va deveni caldă, cu maxime medii de 10...12 grade, apoi se va  răci brusc, iar media temperaturilor diurne va scădea spre 3…4 grade, în intervalul 6-8 martie.  După 9 martie regimul termic va fi în ușoară creștere spre valori apropiate de normalul  perioadei, cu medii ale maximelor în jurul a 8 grade. Temperaturile minime se vor situa în medie  între -2 și 1 grad, exceptând nopțile din perioada 7-10 martie când vor fi mai scăzute, spre medii  de -6…-4 grade. 

ANM, prognoza meteo. Începând cu data de 5 martie și până la sfârșitul intervalului de referință, temporar, se vor  semnala precipitații slabe cantitativ, pe arii mai extinse în 5 și 6 martie, precum și în perioada  11-14 martie.

ANM, prognoza meteo. Vremea pe regiuni până în 14 martie 2021. MOLDOVA 

ANM, prognoza meteo. În intervalul 1-4 martie, procesul de încălzire se va resimți mai ales la valorile diurne, astfel  încât media temperaturilor maxime va crește de la 5 la 14 grade, în timp ce media  temperaturilor minime va oscila ușor în jurul valorii de 0 grade. Între 5 și 7 martie se estimează  răcirea vremii, spre o medie a maximelor de 3...4 grade și a minimelor de -4...-3 grade. A doua săptămână va fi caracterizată de o creștere treptată a valorilor termice, cu mici variații de la o zi  la alta, iar în intervalul 12-14 martie vremea va deveni ușor mai caldă decât în mod obișnuit în a  doua decadă a lunii martie, cu medii ale maximelor de 9...11 grade și ale minimelor de -2...0  grade. 

ANM, prognoza meteo. Probabilitatea pentru precipitații în general slabe va fi mai ridicată în intervalul 5-7 martie  și în unele zile ale celei de-a doua săptămâni.

ANM, prognoza meteo. Vremea pe regiuni până în 14 martie 2021. DOBROGEA 

ANM, prognoza meteo. În intervalul 1-5 martie, procesul de încălzire se va resimți îndeosebi la valorile diurne,  astfel încât media temperaturilor maxime va crește de la 6 la 13 grade, în timp ce media  temperaturilor minime se va situa între 2 și 4 grade. Pe 6 și 7 martie se estimează răcirea  vremii, spre o medie a maximelor de 5 grade și a minimelor de -1...0 grade. Pe parcursul celei  de-a doua săptămâni, prin creșterea treptată a valorilor termice, cu mici variații de la o zi la alta,  se va ajunge ca în intervalul 12-14 martie vremea să devină ușor mai caldă decât în mod obișnuit în a doua decadă a lunii martie, cu medii ale maximelor de 8...9 grade și ale minimelor  de 1...3 grade.  

ANM, prognoza meteo. Probabilitate pentru precipitații slabe, predominant sub formă de ploaie, va fi mai ridicată  în datele de 6 și 7 martie și în unele zile ale celei de-a doua săptămâni.

ANM, prognoza meteo. Vremea pe regiuni până în 14 martie 2021. MUNTENIA 

ANM, prognoza meteo. Vremea se va încălzi până pe data de 5 martie, când va deveni caldă pentru această  perioadă, cu temperaturi maxime ce vor crește, în medie, de la 8 la 16 grade și minime ce se vor situa, în medie, între 0 și 2 grade. Răcirea vremii estimată pentru intervalul 5-7 martie va  conduce la o medie a maximelor în jurul a 6 grade și a minimelor de circa -3 grade. A doua  săptămână va fi caracterizată de o creștere treptată a valorilor termice, cu mici variații de la o zi  la alta și spre sfârșitul ei vremea va deveni apropiată de normalul termic al celei de-a doua  decade a lunii martie, cu medii ale maximelor de 9...11 grade și ale minimelor în jurul a 0 grade.  

ANM, prognoza meteo. Regimul pluviometric va fi în general deficitar, probabilitatea pentru precipitații urmând să  fie în creștere în intervalele 6-8 martie și 12-14 martie.

ANM, prognoza meteo. Vremea pe regiuni până în 14 martie 2021. OLTENIA 

ANM, prognoza meteo. Vremea se va încălzi în intervalul 1-5 martie, devenind caldă pentru această perioadă, cu  temperaturi maxime ce vor crește, în medie, de la 10 la 16 grade și minime ce se vor situa, în  medie, între 0 și 2 grade. Răcirea prognozată pentru intervalul 5-7 martie va conduce la o  medie a maximelor în jurul a 6 grade și a minimelor de circa -3 grade. A doua săptămână va fi  caracterizată de o creștere treptată a valorilor termice, cu mici variații de la o zi la alta, iar spre  sfârșitul ei vremea va deveni apropiată de normalul termic al celei de-a doua decade a lunii  martie, cu medii ale maximelor de 9...11 grade și ale minimelor în jurul a 0 grade.  

ANM, prognoza meteo. Regimul pluviometric va fi în general deficitar, probabilitatea pentru precipitații urmând să  fie în creștere în intervalele 6-8 martie și 11-14 martie.

ANM, prognoza meteo. Vremea pe regiuni până în 14 martie 2021. LA MUNTE 

ANM, prognoza meteo. Vremea se va încălzi până pe data de 4 martie, când media regională a temperaturilor maxime va fi de 5...6 grade și cea a minimelor de -3...-2 grade. Răcirea prognozată pentru  intervalul 5-7 martie va determina maxime, în medie, în jurul a -2 grade și minime, în medie, de -9..-7 grade. În cea de-a doua săptămână a lunii martie, în ansamblu normală termic pentru  această regiune, media temperaturilor maxime va crește treptat spre 0...2 grade, iar cea a  minimelor va ajunge la -6...-4 grade.  

ANM, prognoza meteo. Probabilitatea pentru precipitații, predominant ninsori va fi în creștere începând din data  de 5 martie.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?