ANM, avertizare meteo: vânt, ninsoare, vijelii şi grindină. Cod galben în 29 judeţe
Data publicării:
Autor: Mihai Ciobanu
WhatsApp
29 de judeţe sunt în perioada următoare sub cod galben de vânt, conform Administraţiei Naţionale de Meteorologie. La munte se anunță rafalele care ajung până la 110 km/h. În mai multe zone va ninge, vor fi descărcări electrice, vijelii și grindină.

Prima alertă cod galben intră în vigoare miercuri la ora 14:00 și expiră joi la ora 21:00. ANM anunță la munte vânt puternic, mai ales la altitudini mari, unde la rafală se vor atinge viteze de 70....110 km/h. Din noaptea de miercuri spre joi vor predomina ninsorile, în general moderate cantitativ și local va fi viscol. Ninsori, temporar viscolite, vor fi și pe parcursul zilei de vineri și în prima parte a nopții de vineri spre sâmbătă.

Un alt cod galben intră în vigoare miercuri la ora 14:00 și expiră la ora 20:00, județele vizate fiind Caraș-Severin, Timiș, Arad, Bihor, Hunedoara și Alba. Vântul va avea intensificări cu viteze cuprinse între 55 și 65 km/h, iar instabilitatea atmosferică va fi accentuată și se va manifesta prin averse, descărcări electrice, vijelii și grindină. Cantitățile de apă vor depăși pe arii restrânse 20...25 l/mp, potrivit Mediafax.

Manifestări ale instabilității atmosferice, pe arii restrânse și în restul Transilvaniei

Manifestări ale instabilității atmosferice vor fi pe arii restrânse și în restul Transilvaniei, mai ales în noaptea de miecuri spre joi. Cea de-a treia alertă începe joi la ora 11:00 și expiră la ora 21:00, metereologii anunțând intensificări ale vântului mai ales în județele Mehedinți, Dolj, Olt și Teleorman. Rafalele ajung la 60...70 km/h.

A treia alertă vizează județele: Satu Mare, Maramureș, Sălaj, Suceava, Bistrița-Năsăud, Neamț, Harghita, Mureș, Brașov, Covasna, Prahova, Dâmbovița, Argeș, Vâlcea, Dolj, Mehedinți, Gorj, Sibiu, Alba, Cluj, Bihor, Arad, Timiș, Caraș Severin, Hunedoara, Vrancea, Buzău, Teleorman și Olt.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel