Aniversare Crucea Roșie Română. Sărbătoare la Palatul Elisabeta
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Mihai Ciobanu
WhatsApp
Palatul Elisabeta
Palatul Elisabeta
În timpul domniei Principelui Suveran Carol I, cu concursul nemijlocit al Principesei Elisabeta (Carmen Sylva), a luat naștere “Societatea Crucea Roșie din România”, în ziua de 4 iulie 1876. Cu excepția anilor dictaturii comuniste, Familia Regală a fost mereu alături de Societatea Națională de Cruce Roșie din România.

"Pe parcursul existenței ei, Societatea Națională de Cruce Roșie din România a beneficiat de patronajul Reginelor Elisabeta, Maria și Elena. Reginele, ca și organizația, au fost puternic implicate în Războiul de Independență și în cele două Războaie Mondiale, scriind o pagină importantă, de eroism, umanitate, patriotism și rezistență, în cele mai dificile momente ale istoriei moderne.

Majestatea Sa Margareta, Custodele Coroanei continuă tradiția de aproape un secol și jumătate a marii organizații, fiind aleasă pentru a doua oară președintele Societății Naționale de Cruce Roșie. Astăzi, 4 iulie 2019, Majestatea Sa și Principele Radu vor găzdui o sărbătoare a Crucii Roșii în grădina Palatului Elisabeta, la care vor participa voluntari și susținători ai societății naționale din întreaga țară.

La mulți ani, Crucea Roșie Română!", transmite Familia Regală a României pe site-ul oficial. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel