Data publicării:

Aniversare ANTREC - 25 de ani: Sărbătorim ospitalitatea, aniversăm tradiţia!

Autor: Andrei Itu | Categorie: Stiri
WhatsApp

În data de 15 Mai 2019, complexul agroturistic “Grădina Vlahiia” din Snagov (câştigător al marelui premiuMargareta de Aur) a fost gazda evenimentului aniversar  “Sărbătorim ospitalitatea, aniversăm tradiţia!”

Au fost aniversați 25 de ani de activitate pentru Asociaţia Naţională de Tursim, Rural, Ecologic şi Cultural – ANTREC România şi 15 ani de ediţii pentru revista “Vacanţe la ţără”.

Iată cum, după 25 de ani, povestea începută de la zero pe meleagurile Branului şi-ale Moieciului, de către doamnele Maria şi Mioara Stoian, avea să strângă de-a lungul anilor, adepţi şi simpatizanţi din toate colţurile ţări. Astăzi, toţi aceştia, se traduc simplu prin…familia ANTREC. Şi cum îi stă bine unei familii, ea s-a reîntregit cu ocazia acestui sfert de veac de existenţă.

Colegii ANTREC din Braşov, Covasna, Alba, Bihor, Maramureş, Neamţ, Iaşi, Botoşani, Vrancea, Buzău, Tulcea, Prahova, Ilfov, Dolj, Gorj, Vâlcea, Mehedinţi s-au prins în hora ospitalităţii şi-au urat în cor “bine aţi venit” celor aproximativ 200 de participanţi la manifestare.

Un moment important a fost cel al acordării diplomelor de onoare colegilor şi membrilor ANTREC cât şi personalităţilor din turism, cultură, presă şi on-line.

Ne-au onorat cu prezenţa la eveniment doamna secretar de stat Cristina Tărteață – Ministerul Turismului, doamna Anca Vlad – preşedinte Fildas & Catena Grup,  colegii din Asociaţiile partenere: FPTR, OPTBR, ANAT, AJTR, colegi din agentii de turism, cadre universitare şi prieteni ai turismului rural care ne-au susţinut şi sprijinit în tot acest timp.

Aşa cum ne-am obişnuit în toţi aceşti 25 de ani, ANTREC România nu înseamnă doar ospitalitatea pensiunilor care înfloresc prin margarete pe harta turismului românesc, ci şi tradiţie, meşteşuguri şi gastronomie.

Vizitatorii au putut admira şi savura veritabile demonstraţi de gastronomie locală - sarmăluţe maramureşene şi botoşănene, berbecuţ la proţap, cozonaci, brânzeturi de stână din Bran-Moieciu, preparate din păstrăv afumat în cetină de brad din Neamţ, salate şi specialităţi de peşte din Delta Dunării şi Constanţa, plăcinte tradiţionale din zona Alba, slăninuţă, mezeluri de casă, palincă din Covasna şi Bihor, cârnaţi de Pleşcoi şi covrigi din Buzău, prăjituri şi torturi de casă din zona Prahovei, Bunătăţi de Topoloveni – dulceţuri, zacuscă, salată de vinete, vinuri din Vrancea, colaci, poale-n brâu, afinată şi tării tradiţionale din Vorona.

Meşterii au prezentat cu mândrie dibăcia, conservarea şi promovarea tradiţiilor purtate din generaţii în generaţii: opinci şi prelucrarea pielii – Alexandru Ilinca, Vâlcea, covoare olteneşti – Antoaneta Nadu, ceramică de Cucuteni – familia Mitroi, ii miniaturale şi obiecte de artizanat din Bisoca, Buzău – Aura Căşaru, ouă încondeiate- Centrul de informare Turistică din Vorona, Botoşani.

“În cei 25 de ani prin ANTREC am reuşit să păstrăm şi să evidenţiem o autenticitate cu care localnicii se mândresc, dar și o autenticitate cu care turiștii pot să interacționeze. Noi, familia ANTREC din toate colţurile ţării, am reuşit să unim tradiţia, ospitalitatea, natura, istoria şi cultura locurilor… şi să le promovăm pe toate acestea sub formă de pachete turistice. În aceşti 25 de ani de activitate, ANTREC România a integrat şi promovat turismul rural românesc în tot contextul fenomenului turistic european, ca membrii activi EuroGites, cât şi internaţional.Mă bucur că la această aniversare ne-au fost alături atâţ colegi cât şi prieteni, demonstrând tuturor că turismul este despre oameni şi locuri, şi toate acestea ne unesc” declară doamna Maria Stoian – preşedinte fondator. se arată într-un comunicat de presă al ANTREC.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel