Data actualizării:
Data publicării:

Anglia, văzută ca mare favorită la câştigarea CM 2022

Autor: Florin Răvdan | Categorie: Sport
WhatsApp
Fotografie creată de Riccardo, de la Pexels
Fotografie creată de Riccardo, de la Pexels
Campionatul Mondial se va desfăşura în Qatar în acest an, iar Anglia este văzută de unii drept marea favorită. 

Naţionala de fotbal a Angliei poate fi considerată printre marile favorite la câştigarea CM 2022 din Qatar, a afirmat miercuri suedezul Sven-Goran Eriksson, fost selecţioner al "Three Lions", scrie DPA.

Nu ştiu cât de puternice sunt în prezent Brazilia şi Argentina, dar din Europa, Italia nu va fi prezentă acolo. Spania nu cred că este suficient de pregătită pentru a ridica pretenţii la titlu, cu Germania nu se ştie niciodată, mai rămâne Belgia. Anglia cu siguranţă îşi va câştiga uşor grupa sa, apoi, dacă nu va avea jucători accidentaţi sau suspendaţi eu o văd până în finală. Este, dacă nu marea favorită, printre principalele favorite, a spus Eriksson.

Suedezul a antrenat naţionala Angliei, în prezent vicecampioană europeană, la ediţiile CM din 2002 şi 2006, ajungând până în sferturi.

La CM 2018 din Rusia, Anglia a ajuns în semifinale.

Anglia face parte din Grupa B la turneul final al CM 2022 din Qatar alături de Iran, SUA şi viitoarea câştigătoare a play-off-ului european (Ţara Galilor - Ucraina/Scoţia). Primul meci îl va avea cu Iran pe 21 noiembrie, scrie Agerpres.

Boris Johnson îl critică pe șeful FIFA, Gianni Infantino, pentru poziția față de Rusia

Scrisoarea prim-ministrului Marii Britanii avertizează împotriva utilizării sportului „ca platformă de legitimare a agresiunii ruse”. Prim-ministrul Marii Britanii, Boris Johnson, a criticat organul de conducere al fotbalului mondial FIFA pentru poziția sa față de Rusia, în timp ce a respins tragerea la sorți a Cupei Mondiale din 2022 de săptămâna trecută.

Biroul lui Johnson a trimis o scrisoare președintelui FIFA, Gianni Infantino, subliniind „dezamăgirea” Marii Britanii de a vedea delegații ruși la Congresul FIFA de săptămâna trecută de la Doha, Qatar, conform textului corespondenței, văzut de Politico. Acesta a mai avertizat că sportul nu poate fi folosit „ca o platformă de legitimare a agresiunii ruse”.

În scrisoarea din 31 martie, Johnson a spus că nu a putut participa la tragerea la sorți a Cupei Mondiale de la Doha, cu „regret”, și i-a urat turneului „tot succes” – înainte de a se adresa sefului FIFA.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel