Anglia şi SUA merg la braţ în optimile CM 2022
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Florin Răvdan
WhatsApp
Facebook Fifa World Cup
Facebook Fifa World Cup
Anglia şi SUA s-au calificat în optimile CM 2022, după victoriile cu Ţara Galilor, respectiv Iran. 

Selecţionata Angliei a câştigat Grupa B a Cupei Mondiale de fotbal din Qatar, după ce a învins echipa Ţării Galilor cu scorul de 3-0 (0-0), marţi seara, pe Ahmad Bin Ali Stadium din Ar-Rayyan. 

Selecţionata Statelor Unite s-a calificat dramatic în optimile de finală ale Cupei Mondiale de fotbal din Qatar, după ce a învins echipa Iranului cu scorul de 1-0 (1-0), marţi seara, pe Al Thumama Stadium din Doha, în Grupa B, scrie Agerpres. 

Anglia a marcat toate golurile în partea secundă 

Reprezentativa Albionului, una dintre favorite la titlu, s-a impus fără emoţii, prin golurile marcate de Marcus Rashford (50, 68) şi Philip Foden (52).

Englezii au avut prima mare ocazie în min. 10, când Kane l-a lansat pe Rashford, dar portarul Ward l-a blocat incredibil pe jucătorul lui Manchester United. Apoi, Foden a fost imprecis de două ori (15, 38), iar Rashford a trimis pe lângă din foarfecă (39).

Galezii au avut o singură oportunitate notabilă, un şut tras de Joe Allen (45+5) de la 17 metri, razant cu transversala.

Echipa Three Lions a dominat categoric repriza secundă şi a făcut diferenţa.

Rashford (50) a deschis scorul din lovitură liberă de la 18 metri, cu o execuţie impecabilă. Imediat englezii şi-au dublat avantajul (52), după o minge recuperată de Rashford, apoi Kane a centrat în faţa porţii, iar Foden a reluat simplu în plasă.

După ce Pickford s-a opus unui gol galez ca şi făcut, la şutul lui Moore (56), deviat de Maguire, Anglia a închis tabela prin acelaşi Rashford (68), cu şut din careu printre picioarele lui Ward. A fost al 100-lea gol marcat de Anglia la Cupa Mondială.

Până la final, Anglia a mai ratat trei-patru ocazii bune de gol, prin Callum Wilson (72), Bellingham şi Foden (77), respectiv Stones (90+1).

A fost meciul cu numărul 104 dintre cele două echipe (primul a avut loc în 1879), englezii având acum 69 de victorii, faţă de 14 ale galezilor. Anglia a câştigat ultimele şapte meciuri cu Ţara Galilor, iar în şase dintre acestea nu a primit gol.

Anglia va juca în optimi pe 4 decembrie (Al Bayt Stadium - Al Khor, 21:00), contra Senegalului, a doua clasată în Grupa A.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel