Angi Șerban: Au făcut încât să nu-i deranjăm. Se aude, doamna Violeta Alexandru?
Data publicării:
Autor: Rodica Mitu
WhatsApp
Angi Șerban / Foto Facebook
Angi Șerban / Foto Facebook
Angi Șerban are un mesaj pentru Violeta Alexandru, ministru în Guvernul Orban. 

„Astăzi este Ziua Internațională a Persoanelor cu Dizabilități! Mi-aș dori ca statul și societatea să nu-i mai marginalizeze. Să existe rampe pentru scaunul rulant peste tot pe unde este nevoie de ele, să nu mai ocupăm trotuarul cu mașini pentru ca oamenii ăștia și cei în grija cărora sunt să nu mai fie obligați să se chinuie pentru un drum simplu până oriunde. Să fim empatici și să le oferim sprijinul în transportul în comun. Părinții lor, care devin îngrijitorii lor să aibă parte de concediu, statul să le ofere posibilitatea să-și ia o pauză, oricine are nevoie de o pauză.

Mi-aș dori să nu ne mai uităm în direcția opusă, să nu-i mai considerăm o povară și să-i tratam exact așa cum sunt. Ca pe niște oameni. Sunt oameni!

Și mi-aș mai dori ca Ministerul Muncii și Protecției Sociale să facă ceva pentru ei, că de declarații populiste suntem sătui, să-i audă, să-i asculte!

Tuturor celor care au în îngrijire persoane cu dizibilități le mulțumesc pentru lecția de umanitate, pentru dragoste și pentru tăria de caracter!

Sănătate multă, dragilor! Sper să trăim într-o lume mai bună, mai empatică într-un viitor cât mai apropiat!

P.S: Ministerul Muncii și Protecției Sociale nu dă voie la tag. Au făcut setarea în așa manieră încât să nu-i deranjăm pe social media”, a scris, joi, Angi Șerban pe contul său de Facebook.

Se aude, doamna Violeta Alexandru?”, a conchis Angi Șerban. 

Ziua internaţională a persoanelor cu dizabilităţi („International Day of People with Disability”) este marcată, anual, la data de 3 decembrie. Marcarea acestei zile are ca obiectiv promovarea unei mai bune înţelegeri în ceea ce priveşte problemele cu care se confruntă persoanele cu dizabilităţi şi susţinerea demnităţii, a drepturilor şi a bunăstării acestora.  

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel