Anghel Iordănescu, arestat şi luat cu duba: "Da, confirm întreaga poveste..."
Autor: Florin Răvdan | Publicat pe: 28 iul 2022, 17:56
WhatsApp
Anghel Iordănescu, fost selecţioner al României pe vremea generaţiei de aur, a fost arestat în vremurile în care era fotbalist în activitate. 

”Se ştie că poetul Adrian Păunescu avea o mare simpatie faţă de echipa Universitatea Craiova. Transferul soţului meu, la Craiova, i se datorează sută la sută. Costică mi-a povestit că într-o zi era pe la Piaţa Romană, cumpărase un buchet de flori pentru a merge o zi de naştere a cuiva. Pe stradă s-a întâlnit cu Adrian Păunescu. Poetul l-a întrebat dacă nu vrea să vină la Craiova.

Aşa a începutul totul. Dânsul s-a ocupat de tot ceea ce însemna plecarea lui la Craiova. Alături de Costică ar fi trebuit să plece şi Anghel Iordănescu. Dar pentru că el era în cadrul armatei, ştiu că a avut mari probleme cu cei de la Steaua. A făcut chiar câteva zile de arest când s-a întors în Bucureşti, pentru că şi-a permis să plece la Craiova”, a povestit Maria Ştefănescu, soţia lui Costică Ştefănescu. 

”Da, vă confirm întreaga poveste. Doamna Maria Ştefănescu a relatat corect. Eu pot să vă mai spun că atunci, din ce îmi aduc aminte, ajunsesem la Craiova, am stat trei zile, după care am fost adus în Bucureşti, cu o dubă. Fusesem dat dezertor, pentru că eram în cadrul armatei. Ministrul Apărarii de atunci nici nu concepea ca eu să plec de la Steaua. Când am ajuns în Bucureşti, m-am ales şi cu 7-8 zile de arest în garnizoană”, a explicat Anghel Iordănescu, citat de Orangesport. 

Anghel Iordănescu l-a ironizat pe Dan Petrescu: Nu a învăţat de la mine

Anghel Iordănescu, fost selecţioner al României, l-a ironizat pe Dan Petrescu după egalul cu Inter D'Escaldes din Conference League. 

”Dacă ne întoarcem la ce se întâmplă în fotbalul nostru, ajungem să avem emoții cu orice echipă. Cred că Dan Petrescu a avut din nou dreptate, a fost un meci foarte greu cu Inter D’Escaldes. La el, orice meci este extrem de dificil, extraordinar de greu. Nu e sigur niciodată cu cine poate câștiga.

E important că CFR Cluj s-a calificat și cred că și celelalte trei echipe se vor califica. De la mine nu a învățat asta. Și eu aveam tabieturile mele și declarațiile mele standard înaintea meciurilor. Încercam și eu să țin jucătorii în priză. Aveam și eu anumite lucruri la care țineam foarte mult.

S-au schimbat timpurile, s-a schimbat fotbalul, dar cred că azi se exagerează prea mult. Dacă ajungi să tremuri cu echipe din Andorra, e clar că am scăzut și am ajuns la un nivel pe care nu îl dorim”, a declarat Anghel Iordănescu la emisiunea Digi Sport Special.

Petrescu a lăudat-o pe Inter D'Escaldes înainte de dublă 

”Am văzut cele două meciuri ale lor din Champions League pe care le-au jucat, am mai văzut două meciuri din campionatul lor de acasă. Nu e ușor să analizezi o echipă nouă, sunt 10 jucători spanioli, un român, și restul sunt internaționali din Andorra, cu 60-70 de meciuri.

E clar că e cea mai bună echipă din ultimii trei ani, a luat trei campionate. Orice campioană, indiferent din ce țară e, are ADN-ul ei, chiar dacă e din San Marino sau Gibraltar. Orice meci cu o campioană e foarte greu, mai ales în Europa. Dacă vedeți rezultatele, nu mai sunt diferențe mari, nu mai sunt echipe mici și echipe mari. E un meci foarte greu și trebuie să-l pregătești foarte bine.

Și armenii aveau jucători de națională. Peste tot sunt jucători buni. Când jucăm cu echipe mici nu se știe niciodată. Jucătorii spanioli, indiferent de unde îi iei, știu fotbal. Au 10 jucători peste 33 de ani, cu experiența. O să vină Feher, singurul român al lor, a declarat că își joacă șansa, o șansă mai mică, dar o joacă. Toți jucătorii vor da 200%. În retur, ei au speranțe mari, pentru că e la altitudine mare și toate echipele au suferit. Noi trebuie să ne gândim doar la meciul ăsta.

Niciodată în cupele europene n-au pierdut la scoruri mari. Sunt convins că se vor organiza în 4-4-2, se vor apăra și vor juca pe contraatac și faze fixe. Asta vor face. Dar nu mai e diferența care era înainte. Nu e chiar așa. Nicio echipă care a câștigat campionatul nu e slabă. Până în Andorra facem opt ore cu totul. Va fi o deplasare foarte grea. Trebuie să câștigam toate meciurile, ăsta e obiectivul”, a transmis Dan Petrescu, înaintea meciului cu Inter Club d'Escaldes, în cadrul unei conferințe de presă, conform Digisport.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?