Angelo Badalamenti, compozitorul coloanei sonore a serialului 'Twin Peaks', a murit - Video
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Andrei Itu
WhatsApp
Angelo Badalamenti, compozitorul coloanei sonore a serialului 'Twin Peaks', a murit
Angelo Badalamenti, compozitorul coloanei sonore a serialului 'Twin Peaks', a murit
Compozitorul american Angelo Badalamenti, cel care a compus coloana sonoră a serialului de televiziune 'Twin Peaks', a murit.

Anunțul a fost confirmat de familia sa. Angelo Badalamenti avea 85 de ani și a murit din cauze naturale.

'Familia compozitorului Angelo Badalamenti, cunoscut îndeosebi pentru activitatea sa alături de regizorul David Lynch, confirmă că Angelo Badalamenti, compozitor, soţ iubitor, tată şi bunic, a murit pe 11 decembrie 2022, împăcat, din cauze naturale, înconjurat de familia sa', conform declaraţiei familiei compozitorului.

Angelo Badalamenti a obținut un premiu Grammy în anul 1990 pentru celebra coloană sonoră, la categoria 'cea mai bună interpretare instrumentală pop'.

De asemenea, Angelo Badalamenti a compus coloanele sonore pentru alte două lungmetraje renumite regizate de David Lynch, respectiv thrillerul cu accente de film neo-noir 'Blue Velvet' (1986) şi 'Mulholland Drive' (2001).

Angelo Badalamenti a mai fost recompensat cu premiul pentru întreaga activitate la gala World Soundtrack Awards şi cu distincţia Henry Mancini, acordată de Societatea Americană a Compozitorilor, Autorilor şi Editorilor. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel