Angelo Badalamenti, compozitorul coloanei sonore a serialului 'Twin Peaks', a murit - Video
Autor: Andrei Itu | Publicat pe: 13 dec 2022, 08:51
WhatsApp
Angelo Badalamenti, compozitorul coloanei sonore a serialului 'Twin Peaks', a murit
Angelo Badalamenti, compozitorul coloanei sonore a serialului 'Twin Peaks', a murit
Compozitorul american Angelo Badalamenti, cel care a compus coloana sonoră a serialului de televiziune 'Twin Peaks', a murit.

Anunțul a fost confirmat de familia sa. Angelo Badalamenti avea 85 de ani și a murit din cauze naturale.

'Familia compozitorului Angelo Badalamenti, cunoscut îndeosebi pentru activitatea sa alături de regizorul David Lynch, confirmă că Angelo Badalamenti, compozitor, soţ iubitor, tată şi bunic, a murit pe 11 decembrie 2022, împăcat, din cauze naturale, înconjurat de familia sa', conform declaraţiei familiei compozitorului.

Angelo Badalamenti a obținut un premiu Grammy în anul 1990 pentru celebra coloană sonoră, la categoria 'cea mai bună interpretare instrumentală pop'.

De asemenea, Angelo Badalamenti a compus coloanele sonore pentru alte două lungmetraje renumite regizate de David Lynch, respectiv thrillerul cu accente de film neo-noir 'Blue Velvet' (1986) şi 'Mulholland Drive' (2001).

Angelo Badalamenti a mai fost recompensat cu premiul pentru întreaga activitate la gala World Soundtrack Awards şi cu distincţia Henry Mancini, acordată de Societatea Americană a Compozitorilor, Autorilor şi Editorilor. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?