Angelina Jolie demisionează din funcția de trimis al ONU pentru refugiați
Data publicării:
Autor: Alexandru Negrici
WhatsApp
Actrița americană, câștigătoare a premiului Oscar, Angelina Jolie, spune că renunță la rolul său de ambasador al agenției ONU pentru refugiați UNHCR, după mai bine de 20 de ani.  

„Cred în multe lucruri pe care le face ONU, în special în viețile pe care le salvează prin ajutor de urgență”, a spus Jolie, 47 de ani, notează BBC.

Și ea a adăugat: „Voi lucra acum cu organizații conduse de oameni cei mai direct afectați de conflict, care le oferă cea mai mare voce”.

UNHCR a transmis că Jolie este unul dintre cei mai influenți susținători ai drepturilor refugiaților.

Într-o postare pe pagina ei de Instagram, vedeta de la Hollywood a scris: „După peste 20 de ani, astăzi renunț din munca mea cu agenția ONU pentru refugiați.

„Refugiații sunt oamenii pe care îi admir cel mai mult din lume și sunt dedicată să lucrez cu și pentru ei tot restul vieții”.

Jolie nu a oferit detalii despre organizațiile către care se va îndrepta.

Între timp, UNHCR a transmise că Angelina Jolie se va „angaja într-un set mai larg de probleme umanitare și legate de drepturile omului”.

Într-o declarație, agenția pentru refugiați a spus că „Jolie a lucrat neobosit, efectuând peste 60 de misiuni pe teren pentru a depune mărturie despre povești pline de suferință, precum și de speranță sau rezistență”.

Jolie - care a jucat într-o serie de blockbuster, inclusiv Mr and Mrs Smith și Lara Croft: Tomb Raider - lucrează cu UNHCR din 2001, devenind trimisul special al agenției în 2012.

În ultimele luni, ea a întâlnit persoane strămutate din Ucraina, Yemen și Burkina Faso, zone devastate de război.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel