Angela Merkel-regele Arabiei Saudite. Cancelarul a refuzat purtarea voalului islamic
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Diana Popescu
WhatsApp
Cancelarul Germaniei, Angela Merkel, nu a respectat în weekend codul vestimentar strict impus de liderii saudiţi şi a refuzat purtarea vălului islamic la o întâlnire de prim rang cu regele Salman bin Abdulaziz al Saud în Djedda, transmite The Independent.

Legislaţia saudită le obligă pe femei să poarte de obicei burka şi să-şi acopera părul în public, dar Angela Merkel a devenit ultima dintr-o serie de politicieni occidentali care au refuzat să se acopere în timpul unor vizite în Arabia Saudită.

Theresa May a refuzat luna trecută să poate tradiţionala abaya, iar printre alte femei care au refuzat anterior acest protocol se numără Hillary Clinton şi Michelle Obama.

Săptămâna trecută, parlamentarii germani au aprobat în prima cameră un proiect legislativ care interzice parţial purtarea vălului islamic în cazul funcţionarilor publici şi a soldaţilor din armata Germaniei.

Angela Merkel a declarat anterior că susţine interzicerea vălului integral, atât timp cât o asemenea interdicţie ”este posibilă din punct de vedere legal”.

Cancelarul german şi-a explicat îngrijorarea cu privire la situaţia drepturilor omului în timpul întâlnirii cu regele Salman.

Merkel a vorbit cu regele saudit despre pedeapsa capitală aplicată prin metode de-a dreptul medievale, precum şi despre rolul jucat de ţară în războiul civil din Yemen.

”Am impresia că ţara asta este într-o etapă de schimbare şi mult mai multe lucruri sunt posibile faţă de acum câţiva ani, dar egalitatea este în continuare departe”, a declarat cancelarul Germaniei.

De asemenea, cancelarul s-a întâlnit cu mai mulţi afacerişti locali, întrucât valoarea exporturilor germane se ridică la peste jumătate de milion de euro în Arabia Saudită.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel