Angela Merkel, jefuită în timp ce se afla la cumpărături în Berlin
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
Angela Merkel, fostul Cancelar al Germaniei
Angela Merkel, fostul Cancelar al Germaniei
Angela Merkel a fost jefuită în timp ce se afla la cumpărături în Berlin

Fostul cancelar al Germaniei, Angela Merkel, a fost victima unui furt în timp ce se afla la cumpărături la un supermarket de pe Morsestrasse, în cartierul Charlottenburg din Berlin, relatează Agerpres, citând dpa.

Angelei Merkel i-a fost furat portofelul în timp ce se afla într-un magazin alimentar joi în jurul orei 11:40. Poliţia germană a confirmat că o femeie în vârstă de 67 de ani a semnalat un furt în districtul Mitte.

Ce avea Angela Merkel în portofel



Portofelul furat conţinea un act de identitate, un card de debit, permisul de conducere şi bani. Fostul cancelar german a refuzat să facă declaraţii. Angela Merkel era însoţită în supermarket de cel puţin un bodyguard de la serviciul german de pază şi protecţie.

Chiar şi în perioada când deţinea funcţia de cancelar al Germaniei, Angela Merkel mergea chiar ea la cumpărături şi a fost văzută adesea la un supermarket din apropierea guvernului sau la raionul cu produse alimentare al unui magazin francez în Friedrichstraße, în centrul oraşului Berlin.

Unul dintre cei mai puternici lideri din istoria postbelică a Germaniei şi un actor major pe scena europeană şi mondială, Angela Merkel a părăsit funcţia de cancelar anul trecut, după 16 ani la putere.

Angela Merkel: Mă simt umilă, pentru funcţia pe care am putut să o deţin atât de mult timp

Cancelarul Angela Merkel a exprimat recunoştinţă, în discursul rostit cu ocazia ceremoniei organizate la finalul mandatelor, pentru onoarea de a fi condus Germania timp de 16 ani. La ceremonia desfăşurată la sediul Ministerului german al Apărării au asistat oficiali de rang înalt, inclusiv preşedintele Frank-Walter Steinmeier, precum şi oameni de rând.

„Când stau astăzi în faţa dumneavoastră, am în primul rând recunoştinţă şi mă simt umilă, pentru funcţia pe care am putut să o deţin atât de mult timp. Vă mulţumesc pentru încrederea pe care mi-aţi acordat-o", a afirmat Angela Merkel.

Angela Merkel a mulţumit personalului medical implicat în îngrijirea persoanelor bolnave de COVID-19. „Meritaţi mulţumiri speciale şi cea mai mare apreciere", a subliniat Angela Merkel. Vezi mai mult AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel