Angela Merkel, invitată în Israel de către noul premier, Naftali Bennett
Autor: Alexandru Ichim | Publicat pe: 17 iun, 20:54
WhatsApp
Foto: pixabay.com
Cancelarul german Angela Merkel a fost invitată în Israel de către noul premier. 

Noul premier israelian Naftali Bennett a vorbit, joi, prin telefon, cu Angela Merkel, cancelarul Germaniei, adresând-i invitaţia de a efectua o vizită oficială în Israel, anunţă Guvernul israelian, scrie Mediafax. 

"Premierul Naftali Bennett a discutat astăzi, prin telefon, cu Angela Merkel, cancelarul Germaniei, care a sunat pentru a-l felicita pentru formarea noului Guvern israelian şi pentru învestirea în funcţia de prim-ministru. Premierul Bennett i-a mulţumit cancelarului şi a exprimat intenţia relansării într-un nou spirit şi consolidării relaţiilor bilaterale", anunţă Biroul prim-ministrului israelian, într-un comunicat postat pe site-ul propriu, vizualizat de Mediafax.

Aprecieri privind angajamentul Germaniei

"Premierul a exprimat apreciere pentru angajamentul Germaniei în favoarea securităţii Israelului, inclusiv pentru sprijinul acordat în recentele operaţiuni militare de autoapărare. Naftali Bennett a invitat-o pe Angela Merkel să efectueze o vizită în Israel", precizează Guvernul israelian.

Parlamentul Israelului a aprobat, duminică, învestirea noului Guvern, care va fi condus prin rotaţie, de Naftali Bennett şi Yair Lapid, punând capăt celor 12 ani în care Benjamin Netanyahu a fost permanent prim-ministru.

G Ad:

Thomas Nides, nominalizat ambasador SUA în Israel

Preşedintele american, Joe Biden, l-a nominalizat pe democratul Thomas Nides, un diplomat cu experienţă şi fost director pe Wall Street, ambasador în Israel la două zile după ce un nou guvern a intrat în funcţie în ţară, notează AFP, citată de Agerpres.

Thomas Nides, care în calitate de înalt responsabil al Departamentului de Stat sub preşedinţia lui Barack Obama a luptat împotriva încercărilor de a tăia fondurile americane pentru palestinieni, va trebui să aştepta ca numirea lui să fie confirmată de Senat.

Administraţia Biden, instalată în ianuarie, a fost criticată pentru că nu a asigurat o reprezentare diplomatică de nivel înalt în statul israelian în perioada conflictului dintre acesta din urmă şi mişcarea radicală palestiniană Hamas, ceea ce a determinat Casa Albă să facă din această problemă o prioritate absolută.

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
Crossuri parteneri
DCBusiness.ro
DCBusiness.ro
DCMedical.ro
DCMedical.ro
StiriDiaspora.ro
StiriDiaspora.ro
DefenseRomania.ro
DefenseRomania.ro
Spectacola.ro
Spectacola.ro