Angel Di Maria, campion mondial cu Argentina, și-a anunțat retragerea
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Alexandru Negrici
WhatsApp
Sursa: Agerpres
Sursa: Agerpres
Angel Di Maria, campion mondial alături de echipa națională a Argentinei, în 2022, în Qatar, și-a anunțat retragerea de la prima reprezentativă după Copa America.

Într-un mesaj postat pe rețelele de socializare, mijlocașul Benficăi a anunțat că după următoarea ediție a Copei America va spune adio tricoului Argentinei.

„Copa America va fi ultima dată când voi îmbrăca tricoul argentinian. Cu toată durerea în suflet și simțind un nod în gât îmi voi lua rămas bun de la cel mai frumos lucru care mi s-a întâmplat în cariera mea.

Mulțumesc fanilor, familiei, prietenilor și coechipierilor, coninuăm să scriem istorie și asta va rămâne pentru veșnicie” – a anunțat Di Maria.

În vârstă de 35 de ani, Di Maria s-a despărțit în vară de Juventus Torino și a revenit la Benfica Lisabona, echipă pentru care a mai evoluat în perioada 2007-2010.

Pentru naționala Albiceleste a debutat în 2008 și a adunat 134 de selecții și 29 de goluri, având în palmares trofeele CM 2022 și Copa America 2021.

Di Maria a fost unul dintre cei mai importanți jucători din istoria recentă a Argentinei. A fost un membru esențial al echipei care a câștigat Copa America în 2021 și Campionatul Mondial în 2022.

Retragerea sa va fi o pierdere majoră pentru naționala Argentinei.

 

Mesajul întreg al lui Di Maria

„Ei bine, urmează ultimul meci de calificare pentru mine, nu pot exprima îmi cuvinte cum îmi umple sufletul aplauzele oamenilor în ultimul timp, mă bucură fiecare secundă din acea afecțiune și a colegilor mei, ei, prietenii mei, fără ei această poveste nu ar mai fi la fel. Afecțiunea fiecăruia dintre ei a făcut ca și astăzi să fiu cine sunt.

Din păcate, nu putem trece cu vederea evenimentele care au apărut în stadion, nimeni nu merită acest tratament rău, nici loviturile - familii și copii erau speriați în mijlocul unui stadion unde singurul lucru care ar trebui să se întâmple este să urmărești și să te bucuri de un meci în cadrul ceea ce este folclorul fotbalului. Sper să nu se mai întâmple astfel de lucruri. Noi, ca jucători, vom apăra întotdeauna oamenii noștri fără îndoială.

Copa America va fi ultima dată când voi purta tricoul argentinian, cu toată durerea din suflet și simțind un nod în gât mă despart de cel mai frumos lucru care mi s-a întâmplat în carieră, să îmbrac tricoul, să o transpir în el și să îi ofer sens, cu tot mândria.

Mulțumesc suporterilor, mulțumesc familiei, mulțumesc prietenilor și colegilor de echipă, continuăm să scriem istorie și asta va rămâne pentru toată eternitatea”, a scris Di Maria pe Instagram.

 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Ángel Di María (@angeldimariajm)

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel