Angajatorul, amendat dacă nu plătește orele suplimentare. Florin Manole acuză deputații USR: Își permit să dezinformeze!
O lege care taxează orele de muncă suplimentară neplătite, prin amendarea angajatorului, a fost adoptată de Camera Deputaţilor, însă naşte deja tensiuni între parlamentari. Florin Manole, iniţiatorul acestei legi, îi acuză pe deputaţii USR Raluca Prună şi Claudiu Năsui că nu înţeleg textul legii şi că dezinformează populaţia.
"Cristina Prună și Claudiu Năsui, deputați USR, nu au înțeles legea pe care am votat-o recent. Aceasta prevede ca MUNCA SUPLIMENTARĂ NEPLĂTITĂ să fie sancționată contravențional cu amendă între 1500 de lei și 3000 de lei PENTRU FIECARE PERSOANĂ IDENTIFICATĂ CARE PRESTEAZĂ MUNCĂ SUPLIMENTARĂ.
Mai mult, ei își permit să și dezinformeze. Ei spun așa, într-un video: că statul vrea să pedepsească munca. Fals! Legea spune fix invers: că APĂRĂ ANGAJAȚII și MUNCA SUPLIMENTARĂ a acestora și descurajează doar MUNCA SUPLIMENTARĂ ILEGALĂ. Atât de simplu. Adică acea muncă pe care angajatorul te obligă să o faci, până la epuizare și nici nu te plătește.
Domnilor deputați, de la neînțelegere la dezinformare este un pas imens. Întreaga argumentație pe care o folosiți în numele USR-ului nu este deloc în folosul angajaților. Credeți că doar competiția și concurența dintre angajatori va rezolva problema muncii suplimentare ilegale? Din păcate, nu. Stați confortabil în fotoliile de parlamentari atacând legea care protejează interesele angajaților? Din păcate, da", a scris Florin Manole pe Facebook.
Ce au spus cei doi deputaţi USR despre lege
"Săptămâna aceasta, un proiect de lege a trecut prin Camera deputaţilor prin care explodează amenzile pentru munca peste program. Practic, în loc să mergem pe flexibilizarea muncii, pe model scandinav, noi introducem amenzi pentru un drept al muncii care trebuie adus la zi. Un amendament al unui coleg al nostru a fost respins, deşi propunea plafonarea acestor amenzi", a spus Claudiu Năsui.
"Oamenii fac munci elevate în care au nevoie de flexibilitate. Adică într-o zi să muncească 5 ore, în altă zi să recupereze. A veni astăzi cu un astfel de proiect pare desprins din Franţa secolului XIX", a spus şi Raluca Prună.
Punctele de vedere complete ale celor doi le puteţi urmări în materialul VIDEO de mai jos:
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News