Data publicării:
• Angajații din Finanțe devin speciali. Ministerul dă tonul ”reducerii cheltuielilor bugetare”: Salariile cresc, angajații rămân pe loc și mai înființează și un institut de formare
Așa reformă bugetară vrem și noi! Șefii rămân șefi, salariile cresc la nivel maxim, posturile rămân stabile și mai este înființat și un institut de formare. Ce mai reducere de cheltuieli!
”Ce vreți să facem din țara asta, să o îndreptăm spre un dezastru, într-un blocaj economic total și să nu ne mai asumăm nicio reformă sau să ne facem treaba pentru care ne plătiți, respectiv să avem discuții cu ministrul Finanțelor, în cadrul coaliției și să luăm decizii?” spunea premierul Marcel Ciolacu, aparent nervos.
Dar se pare că au discutat și au luat decizii la Ministerul Finanțelor pentru angajații din... finanțe. În timp ce altora le vor fi - din ce se aude - eliminate facilitățile fiscale, angajații din Finanțe vor intra într-o bulă de care nimeni nu se va atinge decât cu bani.
Comunicatul de astăzi al Ministerului de Finanțe anunță că ”nu va fi dat nimeni afară și nu vor fi puși să dea concurs”. Declarația aparține însuși ministrului Boloș, cel cu demisia pe masă dacă nu este lăsat să taxeze la sânge privatul. Ministrul care ține cu dinții de deficitul de 4,4% a ”identificat câteva direcții cheie”, dintre care, menționăm, pe scurt, cu traducere:
- Nimeni din Ministerul de Finanțe și din multitudinea de unități subordonate nu va fi dat afară. Dacă sunt șefi afectați de reducerea de cheltuieli, postul lor va fi cităm ”transformat/înființat”.
Instituțiile subordonate, cu finanțare exclusivă de la bugetul de stat:
Agenţia Naţională de Administrare Fiscală - ANAF
Oficiul Național de Prevenire și Combatere a Spălării Banilor - ONPCSB
Oficiul Național pentru Achiziții Centralizate
Autoritatea Vamală Română
Oficiul Național pentru Jocuri de Noroc
- Salariile vor fi majorate sau, cum frumos zice comunicatul citat, vor fi egalizate la nivelul maxim aflat în plată. Altfel spus, nu doar că vor fi majorate, ci vor fi majorate la maximum.
- În viitoarea lege a salarizării va exista o categorie specială: angajații din finanțe, pentru că munca lor este specifică, complexă și importantă, desigur! A celorlalți nu.
- Ultimul aspect cheie, normal, este că va fi înființat - surpriză! - un institut. Aplauze!
Acesta este modelul demn de urmat dat de Ministerul de Finanțe, un exemplu de aplicare a măsurilor de reducere a cheltuielilor bugetare. Mă înclin - sau închin- și rămân așa, pentru că, din ce se anunță, vom munci de ne vom cocoșa ca să plătim mai mult către statul ce-și asigură un loc și mai confortabil, și mai călduț pentru că ei, din finanțe, sunt importanți, specifici și complecși. Să trăiți bine!
Cu această importantă, specifică și complexă ocazie, l-am întrebat pe premierul Marcel Ciolacu dacă este de acord cu instituirea excepțiilor fiscale chiar în subordinea sa. Așteptăm un răspuns pe care, de îndată ce-l vom avea, îl vom aduce la cunoștința cititorilor DCNews.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News