Data publicării:

Angajații companiei Tarom au salarii la jumătate față de companiile private, spune liderul Sindicatului Unit Tarom

Autor: Tiberiu Vasile | Categorie: Stiri
WhatsApp
Sursa foto: Facebook TAROM
Sursa foto: Facebook TAROM
Narcis Pașcu, liderul Sindicatului Unit Tarom, spune că "toți angajații companiei Tarom au salarii la jumătate față companiile private". 

A fost haos și disperare pe mai multe aeroporturi din România după ce 32 de zboruri Tarom au fost anulate. Pasagerii mai multor curse au dormit pe jos și acuză compania că nu le-a oferit niciun sprijin. Mai mult, delegația României la summitul NATO de la Washington era să piardă evenimentul. Angajații Tarom sunt acuzați că nu au răspuns la telefon. Motivul din spatele anulării curselor ar fi un protest mascat al piloților care s-au declarat astăzi "inapți medical". Ministrul Sorin Grindeanu le-a dat un ultimatum celor din conducere.

Negocieri între conducere și piloți

 

Narcis Pașcu, liderul Sindicatului Unit Tarom, a avut o intervenție la Antena 3 CNN unde a abordat acest subiect.

"Din ceea ce cunosc a avut loc o întâlnire între o parte dintre piloții care și-au luat inapt medical și domnul secretar de stat Mândrescu. A participat, cred, și cineva din cadrul conducerii companiei Tarom. Așteptăm să vedem dacă Tarom sau piloții implicați vor lansa un comunicat. Nemulțumirile tuturor angajaților Tarom, cât și ale piloților, sunt legate de salarii. Da, este adevărat. Piloții de la Tarom, mecanicii de la Tarom, toți angajații companiei Tarom au salarii la jumătate față companiile private. Această formă de inapt medical este doar pentru piloții companiei naționale.

Eu nu știu ce decizii vor lua ei din punct de vedere medical. Acesta nu este un protest mascat așa cum se spune în presă. Este un drept medical al tuturor angajaților din acest domeniu din întreaga lume. Atunci când au o problemă medicală este dreptul dumnealor să-și declare inaptitudinea care are valabilitate 48 de ore", a spus Narcis Pașcu, liderul Sindicatului Unit Tarom. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel