Angajaţi de la Spitalul Judeţean de Urgenţă Botoșani, sancționați după ce ar fi furat din mâncarea bolnavilor
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
Angajaţi de la Spitalul Judeţean de Urgenţă Botoșani, sancționați după ce ar fi furat din mâncarea bolnavilor / Foto: Pixabay
Angajaţi de la Spitalul Judeţean de Urgenţă Botoșani, sancționați după ce ar fi furat din mâncarea bolnavilor / Foto: Pixabay
Cinci angajaţi de la Spitalul Judeţean de Urgenţă Botoșani au fost sancționați după ce ar fi furat din mâncarea bolnavilor.

La începutul lunii octombrie, managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă Botoșani a sesizat faptul că angajaţii de la bucătăria unităţii ar fi încercat să sustragă opt kilograme de carne şi mai multe pungi cu legume, iar din acest motiv a fost demarată o anchetă disciplinară. În urmă cu câteva zile, comisia care a anchetat cazul a finalizat cercetarea scrie monitorulbt.ro.

Au fost date cinci sancțiuni. Trei dintre angajaţi, doi bucătari şi coordonatorul bucătăriei, au fost sancţionaţi cu tăiere de 10% a salariului pe o perioadă de trei luni. Alţi doi salariaţi, îngrijitori de curăţenie în cadrul bucătăriei, au fost şi ei sancţionaţi, cu o tăiere de câte 5% din salariu pentru trei luni.

Și Poliţia Botoşani a demarat o anchetă. Oamenii legii au deschis un dosar penal pentru infracţiunea de delapidare, cazul ajungând şi în atenţia procurorilor.

Deciziile au fost luate de către comisia de disciplină a unităţii sanitare, iar conducerea le-a aprobat. În continuare există o anchetă penală în acest sens şi vom aştepta rezultatul comunicat de către autorităţile abilitate”, a spus economista Doina Caba, managerul SJU Mavromati.

Clinica unde a fost tratat Petrică Mîțu Stoian, amendată cu 80.000 de lei. DSP, ANUNȚ: Ce nereguli GRAVE au găsit

Direcția de Sănătate Publică Caraș-Severin a făcut public un raport cu situația de la Clinica Nera, unde Petrică Mîțu Stoian s-a tratat înainte să moară. Inspectorii au amendat clinica cu 80.000 de lei, cu obligația de a remedia problemele găsite.

Unitatea medicală în care regretatul artist de muzică populară s-a tratat înainte de a ajunge la Spitalul din Reșița a trezit mai multe suspiciuni. Astfel, DSP s-a autoseziat în cazul clinicii Nera din Caraș-Severin pe 6 noiembrie și s-a format o comisie din care au făcut parte medici specialiști ai Direcției și inspectori sanitari.

Comisia de control a analizat mai multe aspecte care au legătură cu Petrică Mîțu-Stoian, de la alimentele pe care le-a consumat până la verificarea condițiilor în care a fost tratat. Citește mai mult AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel