Data publicării:

Angajata unui IFN, cercetată pentru luare de mită de la un broker. Cei doi, sub control judiciar pentru 60 de zile

Autor: Sonia Baciu | Categorie: Stiri
WhatsApp
FOTO cu rol ilustrativ: Freepik @frimufilms
FOTO cu rol ilustrativ: Freepik @frimufilms

Ce oferea angajata IFN-ului în schimbul banilor. Atât asupra femeii, cât și a brokerului de credite s-a luat măsura preventivă  a controlului judiciar.

Angajata unei instituții financiare nebancare (IFN) este cercetată pentru primire de mită din partea unui broker, fiind acuzată că banii primiți erau pentru a șterge istoricul negativ din Biroul de Credite pentru 99 de persoane, dând astfel posibilitatea ca acestea să contracteze noi credite.

Femeia, în vârstă de 26 de ani, este acuzată de luare de mită în formă continuată, iar brokerul este cercetat pentru dare de mită.

”În perioada 14.01.2022 - 14.10.2022, în timp ce se afla în municipiul București, inculpata (la data faptelor funcționar în cadrul unei instituții financiare nebancare) a primit de la inculpat (la data faptelor broker de credite), în 14 ocazii diferite, dar în realizarea aceleiași rezoluții infracționale, suma totală de 21.100 de lei pentru a efectua acte contrare îndatoririlor sale de serviciu, respectiv ștergerea istoricului negativ din Biroul de Credit pentru 99 de persoane.

În consecință, la instigarea inculpatului, în repetate rânduri și în realizarea aceleiași rezoluții infracționale, inculpata a descărcat fișierele din evidențele Biroului de Credit pentru 99 de persoane, le-a falsificat și le-a reîncărcat în baza de date menționată, în scopul producerii de consecințe juridice, respectiv ștergerea istoricului negativ, cu posibilitatea persoanelor în cauză de a contracta ulterior credite, pe care altfel nu le-ar fi putut contracta”, a anunțat, joi, Parchetul de pe lângă Tribunalul București, citat de Agerpres.

Potrivit sursei menționate, în cauză au fost efectuate trei percheziții domiciliare în București, fiind ridicate mai multe documente, precum și suma de 35.000 de lei, în vederea indisponibilizării.

De asemenea, au fost puse în executare două mandate de aducere pe numele celor doi inculpați. Față de aceștia a fost luată măsura preventivă a controlului judiciar pentru o perioadă de 60 de zile.

Cercetările sunt continuate de către Parchetul de pe lângă Tribunalul București și Direcția Generală Generală Anticorupție - Serviciul Anchete.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel