Angajații din domeniul IT sunt îngrijorați. Iată motivul
Data publicării:
Autor: Adriana Nicolau
WhatsApp
calculatoare birou
calculatoare birou
Angajații din domeniul IT sunt îngrijorați de numărul mare de organizații care pot accesa datele personale și se îndoiesc de abilitățile securitate IT.

Potrivit Agerpres, doar 55% dintre angajații din domeniul IT au încredere că alte organizaţii se ocupă de datele lor în mod corespunzător. 

"Ţinând cont de faptul că Regulamentul General privind Protecţia Datelor (GDPR) va intra în vigoare peste aproximativ 6 luni (în mai 2018), Kaspersky Lab a realizat acest studiu pentru a afla mai multe despre presiunea resimţită de factorii decidenţi din domeniul IT de a proteja datele şi capacitatea lor de a face acest lucru. 
Sondajul realizat la nivel european printre angajaţii din domeniul tehnologiei a scos la iveală păreri ferme privind protecţia datelor, care ridică semne de întrebare asupra modului în care organizaţiile administrează datele cu caracter personal pe care le au în grijă. În ciuda faptului că majoritatea respondenţilor (73%) au spus că securitatea datelor personale este importantă, două treimi (64%) sunt îngrijoraţi în legătură cu numărul de organizaţii care au acces la informaţiile lor personale. Şi mai mulţi (67%) sunt îngrijoraţi că informaţiile lor personale ar putea fi atacate de hackeri", se menţionează într-un comunicat al Kaspersky Lab. 

Factorii decidenţi din domeniul IT conştientizează mai mult pericolele la care sunt expuse datele personale, deoarece ei văd cum sunt gestionate acestea zilnic, ceea ce dă o greutate mai mare oricărei îngrijorări pe care ar putea să o aibă. 

Lipsă de încredere privind datele personale

De asemenea, cercetarea a scos în evidenţă faptul că 32% nu are încredere că organizaţia sa poate să demonstreze provenienţa datelor personale pe care le deţine.

Această lipsă de încredere într-o bună gestionare a datelor îi determină pe factorii decidenţi din domeniul IT să fie îngrijoraţi de soarta propriilor date care ajung în mâinile altor organizaţii şi au temeri legate de pierderea sau atacarea lor de către hackeri. 

În ciuda acestor rezultate, în unele părţi din Europa există un nivel mai mare de încredere şi siguranţă printre angajaţii din domeniul IT decât în celelalte. De exemplu, trei sferturi (76%) dintre factorii decidenţii din domeniul IT din Franţa au încredere că organizaţiile le protejează datele. Comparativ, procentajul este de 56% în Marea Britanie şi de doar 48% în Germania. 

[citeste si]

La acest studiu au participat peste 2.000 de factori decidenţi din domeniul IT din organizaţii cu mai mult de 50 de angajaţi.

Cercetarea a avut loc în țări precum Marea Britanie, Franţa, Germania, Italia, Spania, Belgia, Olanda, Portugalia, Suedia, Danemarca şi Norvegia.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel