Andy Murray, cu ochii în lacrimi. Anunț dureros
Data publicării:
Autor: Sebastian Florea
WhatsApp
Andy Murray
Andy Murray
Andy Murray şi-a anunţat retragerea sportivă pentru anul în curs.

Fostul numărul 1 mondial Andy Murray a declarat, vineri, că intenţionează să se retragă din tenisul profesionist anul acesta, dar a afirmat că speră să poată ajunge până la turneul de la Wimbledon, adăugând totodată că Australian Open (14-27 ianuarie) ar putea fi ultima sa competiţie, informează AFP.

Cu ochii în lacrimi, scoţianul în vârstă de 31 de ani, care a participat la turneul de la Brisbane, a făcut acest anunţ la Melbourne, cu trei zile înainte de debutul Openului Australiei, primul turneu de Mare Şlem din acest an. Murray, fost numărul 1 mondial şi de trei ori câştigător al unui turneu de Mare Şlem, s-a retras de la Openul Australiei 2018 pentru a fi supus unei operaţii la un şold şi nu a revenit pe terenurile de tenis decât în luna iunie, cu ocazia turneului de londonez de la Queen's. Apoi, el a disputat doar patru turnee înainte de a-şi încheia sezonul în luna septembrie pentru a lucra la revenirea în formă. Însă Murray a fost eliminat în turul secund al turneului de la Brisbane săptămâna trecută şi a renunţat joi, după mai puţin de o oră, la un meci de antrenament cu Novak Djokovic.

Citește și: Halep, la Australian Open. Tragerea la sorți, programul și cine transmite meciurile

'Eu pot să joc cu limitări. Dar cu limitări şi dureri nu pot simţi plăcerea jocului nici la competiţii şi nici la antrenamente', a afirmat el la Melbourne. 'Wimbledon este locul unde mi-aş dori să-mi închei activitatea, dar nu sunt sigur că o voi putea face', a adăugat Murray, care ar urma să joace în primul tur la Melbourne cu spaniolul Roberto Bautista Agut.

Citește și: Simona Halep la Australian Open - s-au stabilit capii de serie. Premii record

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel