Legile Justiției. Dezbatere aprinsă la TVR1. Ecaterina Andronescu: Aveți ceva cu mine?
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Ema Apostu
WhatsApp
Senatoarea PSD, Ecaterina Andronescu, a fost prezentă în studioul România9, alături de mai mulți invitați. Cei șase invitați au vorbit despre modificările anunțate de către Tudorel Toader la legile justiției. Spiritele s-au încins, nu doar din cauza faptului că invitații aveau păreri diferite, dar și pentru că se întrerupeau unii pe alții.

Moderatorul a încercat să păstreze o ordine însă pe alocuri lucrurile au scăpat de sub control.

În cadrul dezbaterii, Ecaterina Andronescu s-a arătat nemulțumită în câteva rânduri de faptul că invitații și moderatorul au intervenit în timp ce aceasta își expunea punctul de vedere.

Vă prezentăm pe scurt declarațiile senatoarei PSD.

”Domnul ministru Tudorel Toader este profesor universitar, a fost judecător la Curtea Constituțională 10 ani deci este un profesionist. Nu pot să mă exprim în legătură cu acele puncte, domnia sa având și responsabilitatea gestionării acestui domeniu li transformarea lui din starea de fapt care a dus justiția într-o credibilitate de neașteptat pentru niciunul dintre noi într-un stat de drept unde legea este la ea acasă și este respectată de toată și nimeni nu este abuzat. Profesorul de drept a emis niște puncte de vedere potrivit responsabilității pe care o are și cu certitudine scanând ceea ce se întâmplă cu punctele în dezbatere și în alte țări ale lumii, va scrie legile după ce constată și cum public se reacționează favorabil sau mai puțin favorabil și mai degrabă argumentat...Atunci când m-am apucat să scriu o lege, aștept reacțiile cu argumente...”, a spus Ecaterina Andronescu.

În momentul în care moderatorul i-a adresat o întrebare, Andronescu s-a arătat deranjată de faptul că nu este lăsată să își termine ideea: ”De ce nu mă lăsați să îmi termin ideea?” l-a întrebat aceasta pe Cristache, care i-a reamintit că este un dialog.

”După ce opiniile acestea se exprimă public, ministrul cu certitudine este atent la ele, legile vor ajunge 30 de zile în dezbaterea publică, după care vor ajunge în Parlament, pentru că Parlamentul are până la urmă responsabilitatea de a da un vot. Ce este rău în asta? Noi nu mai avem exercițiul dialogului? Asta este înspăimântător.”, a continuat Ecaterina Andronescu.

În timpul dezbaterii dintre cei șase invitați, Ecaterina Andronescu a fost deranjată încă o dată fiindcă a fost întreruptă. 

”Deci dumneavoastră îmi secționați permanent intervențile, atunci eu o să tac...”, a afirmat aceasta.

În alt rând, aceasta l-a întrebat franc pe Ionuț Cristache: ”Aveți ceva cu mine?”.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel