Android 12 aduce funcții noi pentru telefoane. Sfaturi pentru posesorii de Samsung Galaxy A53
Data publicării:
Autor: Herăscu Ioan-Valerian
WhatsApp
Foto: Pexels. Imagine cu rol ilustrativ
Foto: Pexels. Imagine cu rol ilustrativ
Cu fiecare telefon Android diferit, vin o grămadă de modificări software care îi atrag sau îi alungă pe unii utilizatori. 

În acest articol vor fi prezentate de către pocket-lint o serie de funcții ale Samsung Galaxy A53, dar care se pot regăsi pe orice telefon Samsung modern care are Android 12.

Afișați întotdeauna glisorul de luminozitate

Glisați în jos de două ori pentru a reduce umbra setărilor rapide și atingeți cele trei puncte din colț. Acum alegeți opțiunea „Dispunere rapidă a panoului”, apoi „Control luminozitate”. Atingeți „Afișați întotdeauna”, iar acum, de fiecare dată când glisați în jos notificările, veți primi un glisor pentru luminozitatea afișajului în partea de sus a ecranului.

Afișați sau ascundeți decupajul camerei în orice aplicație

Uneori am constatat că anumite aplicații, în special jocuri, imaginile nu se potrivesc întotdeauna cu ecranul. În schimb, Samsung plasează o bară în partea de sus pentru a ascunde decupajul camerei. Cu toate acestea, puteți modifica manual acest lucru pentru orice aplicație dorită.

Să spunem, de exemplu, că Mario Karts sau Call of Duty doriți să schimbați, trebuie doar să accesați Setări > Afișare și acum găsiți „Aplicații pe ecran complet” în listă. Acum alegeți opțiunea de decupare a camerei din partea de jos și veți vedea o listă cu toate aplicațiile dvs. instalate. Găsiți-l pe cel pe care doriți să-l schimbați, selectați și dacă nu doriți o bară neagră în partea de sus alegeți „Afișați decupajul camerei”.

Faceți totul mai mare pe ecran

Aceasta nu este o caracteristică nouă, dar există o mulțime de oameni care se chinuie să vadă text și pictograme mici sau preferă ca totul să fie mai mare pe ecran. Pentru a ajusta acest lucru trebuie accesat Setări > Afișare și alegeți „Mărire ecran”. Reglați glisorul până când lucrurile sunt la dimensiunea confortabilă pentru dvs.

Butonul de pornire

În mod implicit, când apăsați de două ori butonul din lateral, va lansa camera. Accesați Setări > Funcții avansate > Tasta laterală și acum, sub „Apăsați și mențin apăsat”, alegeți opțiunea „Meniu Oprire”. Cu toate acestea, puteți alege să îl puneți să facă altceva. De exemplu, am considerat că este foarte util să lansăm Google Pay. Așa că atingeți „Deschide aplicația” și veți vedea o listă cu toate aplicațiile dumneavoastră. Alegeți Google Pay sau Samsung Pay din lista de aplicații, indiferent de serviciul pe care îl preferați să utilizați.

Joacă jocuri instantanee

La fel ca mulți producători de telefoane Android, Samsung are un software de lansare a jocurilor care este conceput pentru a optimiza setările pentru jocuri. Cu toate acestea, există și o serie de jocuri mici, ocazionale, deja disponibile în software-ul gata de jucat. Sunt doar puzzle-uri de bază, dar pot fi distractive să treci timpul.

Doar deschideți aplicația Game Launcher și atingeți fila de redare instantanee din partea de jos a ecranului. Acum alegeți un joc pentru a juca și puteți merge direct la el fără a instala nimic altceva.

Sugestii de fotografii

Una dintre caracteristicile Samsung relativ recente este funcția „cea mai bună fotografie” care vă ajută să vă aliniați fotografia. Deschideți aplicația pentru cameră și atingeți roata de setări din colțul de sus, acum găsiți „Sugestii de fotografii”. Activați-l și acum, când încărcați vizualizarea camerei în modul foto, veți vedea un punct pe ecran pentru a vă ajuta să aliniați fotografia.

Înregistrați videoclipuri 4K

În mod implicit, atunci când filmați, acesta va fi setat la 1080p sau full HD. Dar este destul de ușor să-l schimbați la 4K. Doar deschideți aplicația pentru cameră, intrați în modul video și atingeți pictograma FHD din bara de instrumente de sus și apoi alegeți „UHD”. Acum videoclipul va fi capturat la o rezoluție mai mare.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel