Andriy Yermak, șeful Biroului președintelui Ucrainei, tweet către personalul Ambasadei SUA: Mulțumesc, prieteni, că ați rămas în Ucraina
Data publicării:
Autor: Ioana Lungu
WhatsApp
Andriy Yermak/ foto Twitter
Andriy Yermak/ foto Twitter
Andriy Yermak, avocat și șef al Biroului președintelui ucrainean, Volodimir Zelenski, mulțumește personalului Ambasadei SUA că a rămas în Ucraina, deși aveau varianta de a pleca. 

Într-un tweet, Andriy Yermak multumește personalului Ambasadei Americii în Kiev pentru că au rămas, deși le-a fost dată opțiunea de plecare - voluntary departure: ”Vă mulțumesc, dragi prieteni. Vă apreciem alegerea de a sta și de a ne sprijini, în ciuda faptului că sunteți despărțiți de cei dragi. Un asemenea sprijin spune multe despre legătura dintre America si Ucraina", a postat Șeful Biroului Președintelui, cu o atenționare subliminală către Putin, postând drapelul celor două țări (SUA și Ucraina). Acesta a scris mulțumirea, ca răspuns la tweet-ul jurnalistei americane Natasha Bertrand, care a postat că vasta majoritate a Ambasadei încă este în Kiev, deși ”li s-a spus să plece”.”

Cine este Andriy Yermak - negocieri și legături cu Trump și Rudy Giuliani 

Andriy Yermak a intrat în vizorul public pe 7 Septembrie 2019, când a zburat victorios la Moscova și a adus 35 de ucrainieni din închisorile rusești, în urma unei negocieri de schimb. Volodimir l-a recompensat, apoi, pe Yermak și l-a numit șef al staff-ului. În SUA, însă, au fost găsite dovezi ale legăturii lui Andriy cu avocatul personal al lui Donald Trump, Rudy Giuliani. Yermak s-a întâlnit cu Giuliani pentru a derula o investigație în legătură cu afacerile fiului lui Joe Biden - rivalul lui Trump, din Partidului Democrat- în Ucraina. Întrebat de jurnaliști, Yermak a refuzat să comenteze. 

Yermak și Zelenski, înainte de intrarea în politică

Într-un interviu pentru presa ucraineană, Yermak afirma: ”Privim Statele Unite ca pe un prieten și partener strategic. Ce se întâmplă acolo, însă, este o chestiune de politică internă. Noi nu avem niciun amestec.” 

Înainte, însă, de intrarea in politică, Yermak deținea o firmă de avocatură, ce furniza servicii legale pentru compania de producție TV a lui Zelenski. După câștigarea alegerilor, Zelenski l-a numit inițial consilier pe politici externe. 

Pregătindu-se actualmente de invadare, Yermak continuă dialogul cu marii lideri politici, ultima fiind cu David Quarrey, consilierul prim-ministrului Boris Johnson pe politici externe. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel