Andrew și Tristan Tate rămân cu restricții de călătorie. Decizia instanței
Data publicării:
Autor: Alexandru Negrici
WhatsApp
Inquam Photos / George Călin
Inquam Photos / George Călin
Marți, o instanță de apel din România a decis să anuleze o hotărâre anterioară care îi permitea lui Andrew Tate, o personalitate controversată de pe internet, să circule liber în Uniunea Europeană în timp ce așteaptă decizia din procesul unde e acuzat de trafic de persoane, scrie Reuters.

Andrew Tate, împreună cu fratele său, Tristan și doi suspecți din România au fost puși sub acuzare la mijlocul anului 2023 pentru trafic de persoane, viol și constituirea unui grup infracțional organizat pentru exploatarea sexuală a femeilor. Toți cei implicați au negat vehement acuzațiile. Până la începerea procesului, le este interzis să părăsească teritoriul României.

Pe lângă problemele legale din România, frații Tate se confruntă și cu acuzații grave de evaziune fiscală în Marea Britanie. Autoritățile britanice îi acuză pe Andrew și Tristan Tate că au evitat plata impozitelor pe veniturile obținute din afacerile lor online, suma totală estimată fiind de 21 de milioane de lire sterline.

Poliția din Devon & Cornwall a inițiat o plângere civilă împotriva fraților și a unei terțe persoane, o femeie cunoscută sub numele de J., pentru neplata impozitelor. Conform magistraților de la Westminster, autoritățile urmăresc recuperarea a aproximativ 2,8 milioane de lire sterline din șapte conturi bancare înghețate.

Sarah Clarke KC, reprezentanta poliției din Devon & Cornwall, a afirmat: "Andrew Tate și Tristan Tate sunt evazioniști fiscali și de TVA în serie".

Potrivit autorităților, frații Tate nu au plătit niciun impozit pe veniturile de 21 de milioane de lire sterline obținute din afacerile online între 2014 și 2022. Clarke a prezentat în instanță un videoclip în care Andrew Tate declara: "Când am locuit în Anglia, am refuzat să plătesc taxe".

Strategia fraților, conform instanței, era de a ignora cererile de plată a impozitelor, în speranța că acestea vor dispărea în cele din urmă. De asemenea, instanța a descoperit că frații dețineau un număr mare de conturi bancare în Regatul Unit, dintre care șapte au fost înghețate.

Mecanisme de spălare a banilor

Sarah Clarke a explicat că banii se mișcau constant prin conturile bancare din Regatul Unit, acestea fiind folosite ca mecanisme pentru transferul veniturilor din activitățile comerciale ale fraților. "Așa arată evaziunea fiscală și spălarea de bani", a subliniat Clarke în fața instanței.

Instanța a arătat că veniturile proveneau din vânzările de produse online și de pe site-urile lor cu modele OnlyFans. Frații Tate sunt acuzați de spălare de bani atât în Regatul Unit, cât și în România.

Conform acuzațiilor, frații Tate ar fi transferat aproape 12 milioane de dolari (9,3 milioane de lire sterline) într-un cont deschis pe numele lui J., și au deschis un al doilea cont pe numele acesteia, deși femeia nu avea niciun rol în afacerile lor. Poliția din Devon & Cornwall consideră că aceasta reprezintă o fraudă prin fals în declarații.

Banii proveniți din afacerile Cobra Tate, Hustlers' University și War Room au fost transferați în primul cont, deținut la Stripe, iar majoritatea plăților efectuate au fost direcționate către unul dintre conturile lui Andrew Tate, conform instanței și informațiilor furnizate de The Guardian.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel