ANDREI PLEȘU - RADU BELIGAN. Adrian Năstase, despre Andrei Pleșu: S-a dăruit trup și suflet lui Traian Băsescu
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
Adrian Năstase susține că Andrei Pleșu nu este în măsură să cenzureze pe cineva, pentru că el "s-a dăruit trup și suflet", timp de zece ani, unei anumite persoane la Cotroceni, respectiv președintelui Traian Băsescu.

Citește și: ANDREI PLEȘU, scrisoare deschisă către BELIGAN: "Vă legați numele de un caraghios!"

Declarația fostului premier vine după ce Andrei Pleșu l-a criticat pe actorul Radu Beligan, pentru susținerea exprimată de acesta față de candidatura lui Victor Ponta la prezidențiale.

Adrian Năstase a spus, marți seara, la TVR 1, că "ceea ce a făcut" Andrei Pleșu este "incorect din punct de vedere moral, din punct de vedere al atitudinii publice".

"Andrei Pleșu este nu numai cel care l-a sprijinit pe Traian Băsescu. Nu pot să accept că el, care s-a dăruit trup și suflet la Cotroceni unei anumite persoane care timp de zece ani a avut un rol nociv în ceea ce privește evoluția României, în opinia mea, nu cred că este cel mai potrivit pentru a critica pe altcineva care își manifestă un anumit sprijin pentru candidații la prezidențiale, pe de o parte.

Vezi și: Scrisoare incendiară către Pleșu: Cereți-vă scuze față de maestrul Beligan

Pe de altă parte, nu cred că libertatea de exprimare a lui Andrei Pleșu este mai importantă decât libertatea de opinie a lui Radu Beligan. Nu înțeleg ca cineva să cenzureze pe cineva care are o altă opinie. Ceea ce a făcut el este incorect din punct de vedere moral, din punct de vedere al atitudinii publice", a afirmat Adrian Năstase, citat de Agerpres.

Citește și: Andrei Pleșu, desființat de la vârful PSD, după atacul la Radu Beligan

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel