Andrei Perianu, consultant financiar, despre gestul care pune cuplurile pe drumul către îmbogățire: Este partea cea mai complicată - VIDEO
Data publicării:
Autor: Roxana Neagu
WhatsApp
foto pexels
foto pexels
Stabilitatea financiară a unui cuplu nu este dată de bani, ci de o barieră, pe care, dacă o depășiți, vă veți afla pe drumul spre îmbogățire. 

Andrei Perianu, consultant financiar, a fost invitatul lui Alex Vlădescu la ”D`Economic News”. El a vorbit despre banii în cuplu, dar și despre variantele de suplimentare a venitului. 

„Faptul că reușești să iei o decizie în cuplu - eu iau acel credit și iubita mea e codebitor sau invers, sau mai folosim și părinții noștri, cu o parte din veniturile lor - e o formă excepțională prin care reușești să iei decizii împreună. Foarte multe cupluri reușesc să facă bani împreună și mi se pare că nu acesta în sine este câștigul, câștigul cel mai mare este că reușesc să ia decizii împreună. Asta e partea cea mai complicată. Dacă reușești să treci de  această barieră, ai ajuns pe drumul către îmbogățire” consideră Andrei Perianu. 

Consultantul financiar consideră că banii într-un cuplu pot fi păstrați și la comun și separat: ”Sunt două lucruri diferite. Banii urmăresc niște obiective și e normal să avem, la nivel personal, anumite obiective de dezvoltare, pentru educația personală sau să ai anumite activități specifice, dar, când intri într-o relație, ai o formă de asociere tot pentru creștere și e important să ai și obiective comune, care până la un punct, sunt naturale, iar de la un punct încolo, intrăm în zone mai sofisticate despre ce vrei să faci în cuplu: fie că vrei să-ți iei o casă, fie că vrei să-ți atingi obiective majore, să trimiți copiii către o școală sau să ai genul acesta de cheltuieli foarte mari”. 

De asemenea, pentru cazul în care un partener câștigă mai mult decât celălalt, consultantul financiar subliniază că aceștia nu se află într-o competiție. Veniturile mai mari ale unui partener n-ar trebui să fie frustrarea celuilalt, punctează acesta. 

Vezi mai mult în video: 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel