Andrei Marga: Băsescu şi-a trimis odrasla agramată în Parlamentul European şi acum vorbeşte despre nepotism
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
andrei-marga
andrei-marga

Rectorul Universităţii „Babeş-Bolyai“ (UBB) din Cluj-Napoca, Andrei Marga, îi răspunde dur preşedintelui Marga spune că Traian Băsescu vorbeşte, ca în 2004, de „baroni“, pe care acum îi găseşte în universităţi, de plagiat, nepotism, privilegii ale profesorilor, acuzându-l pe preşedinte că „în toate se înşeală sau minte“.  „Plagiatorii, dacă îl interesează, îi găseşte înainte de toate printre cei care îl consiliază. Ce nepotism e mai exemplar decât promovarea unei odrasle agramate în instituţii respectabile al noii Europe? Niciun profesor nu are privilegii. Iar clanurile, dacă au existat, au fost tocmai în universităţile protejate de Traian Băsescu. Una a şi creat, de altfel, un partid de buzunar al acestuia“, adaugă Marga.

Rectorul UBB mai susţine că, după ce a mobilizat angajaţi contra pensionari, nebugetari contra bugetari, tinerii contra celor mai puţini tineri, "Traian Băsescu incită acum asistenţii şi lectorii contra profesorilor universitari".

„Fiindu-i frică de căderea în sondaje şi de alegeri, el promulgă la repezeală o lege a educaţiei prin care vrea să transforme din timp directori de şcoli şi licee şi rectori în agenţii săi electorali. El ştie că altfel îl aşteaptă procesele (flotă navală, uzurparea constituţională şi altele). Poate de aceea, în declaraţia sa nici nu mai apar termeni, pentru el blamaţi, precum «profesori» sau «autonomie universitară». Traian Băsescu a ajuns să decidă lucruri la care nu se pricepe. El este prost consiliat şi vrea acum o reformă împotriva profesorilor. O astfel de reformă nu a reuşit nicăieri, iar un om câtuşi de puţin cultivat sau măcar cu scaun la cap nici nu o mai încearcă. Ne consolăm deocamdată cu observaţia unui cititor: escrocheria este însuşirea unor semeni, dar Traian Băsescu abuzează de ea“, susţine Andrei Marga.

Citeşte şi:

Băsescu îi atacă pe Geoană, Andronescu şi Marga în discursul prezidenţial despre Legea Educaţiei

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel