Andrei Huțuleac debutează ca regizor cu California Suite, de Neil Simon
Andrei Huțuleac, de ori câștigător al Premiului UNITER pentru cel mai bun actor, debutează ca regizor la ”unteatru”.
California Suite este primul spectacol regizat de Andrei Huțuleac, care debutează ca regizor pe scena ”unteatru”. Corina Moise, Nicoleta Hâncu, Andrei Huțuleac, Dan Rădulescu și Sorin Miron sunt protagoniștii poveștii care încearcă să răspundă la întrebarea „Ce ne face să rămânem împreună chiar și atunci când toate circumstanțele exterioare arată că ar trebui să o luăm pe căi separate?”.
Textul este o adaptare a piesei scrise de dramaturgul și scenaristului american Neil Simon în 1976, în traducerea lui Tudor Lucanu. Decorul spectacolului este un concept colectiv al artiștilor implicați în producție, Ariana Presan este creatoarea costumele celor cinci personaje, iar Alexandru Medveghi semnează design-ul de lumini.
Piesa spune o poveste despre un bărbat conservator care și-a înșelat soția, o actriță nominalizată la Oscar, și două cupluri aflate la finalul unei vacanțe nereușite, care ocupă, pe rând, aceeași cameră 203 a Hotelului Beverly Hills din Los Angeles. Comedia lui Neil Simon surprinde plăcerile și nefericirile traiului comun.
California Suite, primul spectacol de teatru regizat de Andrei Huțuleac și cea mai nouă producție din repertoriul unteatru, se va juca în premieră în sala din Sfinții Apostoli nr. 44 . Primele reprezentații ale spectacolului co-produs de Asociația Jamais-Vu sunt deja sold out, dar iubitorii de teatru din București vor mai avea ocazia să-l urmărească la unteatru pe 20 și 21 decembrie.
Colaborare cu Hospice Casa Speranței
„California Suite e primul spectacol de teatru pe care îl regizez. Și deși în mod uzual aș fi avut o mulțime de lucruri de spus pe această temă, adevărul este că de această dată există ceva mai important în interiorul acestui demers decât faptul că e un debut regizoral. Anume: dorința de a rămâne împreună, fie și temporar, a unor actori care, din motive obiective (printre care și pandemia) nu mai urcaseră pe scenă de aproximativ un an de zile. Cu toții am pornit la drum dorindu-ne să facem un spectacol al nostru, prin care să ne redobândim demnitatea și bucuria jocului’’, subliniază regizorul și actorul Andrei Huțuleac.
Colaborarea artistului cu Hospice Casa Speranței, începută odată cu producția Copacul dorințelor: Amintiri din Copilărie, continuă în cadrul proiectului pus în scenă la unteatru. Astfel, un număr de cinci locuri de la fiecare reprezentație vor merge gratuit către aparținătorii bolnavilor incurabil de la Hospice Casa Speranței, dar și către angajații centrelor de paliație Hospice. Căci cine are nevoie mai mare să râdă dacă nu cei care zi de zi trebuie să rămână puternici în lupta nedreaptă cu diagnosticele incurabile?
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News