Data actualizării:
Data publicării:

Andrei Gerea spune ce a comunicat preşedintele ALDE Europa

Autor: Rodica Mitu | Categorie: Politica
WhatsApp
Andrei Gerea
Andrei Gerea
Andrei Gerea, deputat și vicepreşedinte ALDE, a declarat vineri că delegaţia condusă de preşedintele ALDE Europa, Hans van Baalen, aflată în vizită în România, a constatat un consens naţional.

'Ce ne-a comunicat a fost că a constatat, singurul element comun între putere şi opoziţie, că acest cadru legal trebuie schimbat. Sunt lucruri care trebuie actualizate şi puse în mod evident în concordanţă cu deciziile CCR. Acest lucru se pare că a fost acceptat de către toată lumea, un consens cu privire la necesitatea elaborării unei reforme în domeniul Justiţiei. Dânşii au înţeles - am impresia că mult mai bine decât altcineva - că aceste legi nu sunt făcute pentru o anumită persoană, ci sunt într-adevăr parte dintr-o reformă care este necesară. S-a dat exemplul Olandei că atunci când sunt discuţii cu implicaţii naţionale importante în domeniul economic, juridic, de o reformă a statului, atunci puterea şi opoziţia reuşesc să conlucreze eficient. A constatat că în România este extrem de greu să se întâmple acest lucru, faptul că nu există un efort comun şi că un proiect de ţară până la urmă, cum ar fi reforma în Justiţie, este tratată în acest mod în România, cu multe dezinformări, cu multe zgomote colaterale, ceea ce este un pic greu de înţeles pentru cei care ne privesc', a afirmat Andrei Gerea, după întâlnirea cu delegaţia ALDE Europa.

El a adăugat că delegaţia ALDE Europa a venit să se informeze despre evoluţiile politice, economice, despre situaţia referendumului. 'Punctul principal al discuţiei a fost bazat pe reforma din Justiţie pentru că tot ceea ce se prezintă în spaţiul public european legat de această reformă este de natură să îngrijoreze. Sunt multe dezinformări care au loc şi atunci cel mai bun lucru pentru cineva căruia îi pasă despre ceea ce se întâmplă în România este să vii să te informezi la faţa locului. Delegaţia ALDE Europa a vizitat toţi actorii implicaţi în viaţa politică din România şi urmează să tragă nişte concluzii. Se vor documenta cu privire şi la protocoalele dezvăluite. Şi dânşii aşteaptă să vadă forma finală a legilor Justiţiei aşa cum vor fi adoptate în Parlament', a mai spus Andrei Gerea, potrivit Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel