Data publicării:

Andrei Caramitru laudă BOR: E o instituție cheie. Ar putea ajuta enorm la civilizarea țării

Autor: Ioan-Radu Gava | Categorie: Stiri
WhatsApp
Foto: Agerpres
Foto: Agerpres
Andrei Caramitru are cuvinte de apreciere față de Biserica Ortodoxă Română.

Andrei Caramitu a reacționat la mesajul pe care Vasile Bănescu, purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române, l-a transmis cu privire la Alexandra, tânăra mămică ce a murit în Maternitatea din Botoșani.

„Un mesaj necesar si excelent din partea BOR. Sincer, mă bucură foarte mult discursul din ultima vreme din partea domnului Bănescu (deci a Patriarhului).

Ce mi se pare foarte important în mesajul de mai jos: vorbește clar de nevoia de sancțiuni severe; de lipsa unui plan de Educație (adică falimentul programului lui Iohannis) etc.

Vă zic - că ne place sau nu - BOR e o instituție cheie - dacă își face treaba ar putea ajuta enorm la civilizarea țării“, a scris Andrei Caramitru pe Facebook.

CITEȘTE ȘI       -      Moartea Alexandrei. Vasile Bănescu arată cine sunt vinovații

Ce a transmis Vasile Bănescu

„Moartea înlăcrimatei Alexandra ne privește (în ochi) pe toți

Destrămarea morală a societății, ca și cea a rațiunii dăruite de Dumnezeu, naște monștri precum:

- Impostura profesională care calcă senin, adică barbar în picioare orice principiu, lege sau jurământ, inclusiv pe cel al lui Hypocrate, care, printre altele, spune: „Atât cât mă ajută forțele și rațiunea, prescripțiile mele să fie făcute numai spre folosul și buna stare a bolnavilor, să-i feresc de orice daună sau violență.”

- Corupția tentaculară care suprimă orice scrupul și anulează scopul real al oricărei instituții infestate, otrăvind cu doze uriașe de nedreptate corpul social, schilodit deja în fel și chip: de la absența unui plan de salvare națională prin Educație, la cea a drumurilor naționale civilizate care provoacă victime în serie, până la ignorarea sadică a unor femei care nasc murind și abundența varilor acte de complicitate cu răul multiform care bântuie spațiul public nestingherit de nimic.

În absența unor necesare sancțiuni draconice (parte a educației cetățenești) pentru acte antisociale masiv destabilizatoare ale vitalei încrederi în Autoritate, sancțiuni echivalente ale unui real tratament pentru pacientul național, în golul acestei absențe prosperă și va prospera haosul nimicitor de vieți (...)“, a scris Vasile Bănescu pe Facebook.

CITEȘTE ȘI       -       Val Vâlcu, despre cazul Alexandrei: Medicul de gardă nu are nicio scuză. Este vinovat. Cine se mai duce la medicul acesta, ați mai avea curaj?

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel