Data publicării:

Andrei Caramitru, despre ridicarea granițelor aeriene pentru România: Bătaia de joc continuă!

Autor: Elena Aurel | Categorie: Stiri
WhatsApp
Foto cu rol ilustrativ: Freepik / kutsallenger
Foto cu rol ilustrativ: Freepik / kutsallenger
Andrei Caramitru susține că ridicarea granițelor aeriene pentru România reprezintă „fum în ochi" pentru țara noastră. 

Austria și-a flexibilizat poziția în ceea ce privește spațiul Schengen și este de acord cu ridicarea granițelor aeriene pentru România. Marcel Ciolacu a zis că Predoiu, ministrul de Interne, are mandat să se vadă cu ministrul de interne austriac și să ducă negocierile la bun sfârșit. 

Andrei Caramitru este de părere că această decizie reprezintă „fum în ochi" pentru țara noastră și în condițiile date, cel mai bine ar fi să nu o acceptăm. 

Schengen - ura ura, bătaia de joc însă continuă

Deci austriecii zic ca ne lasa sa fim in Schengen însă doar cu aeroporturile. Ceea ce e e fix pix - problema este cu transportatorii, traficul de mașini si granițele la sol (acolo se pierd zile si omoară comerțul si producția).

Si pentru fumul asta in ochi cer niște chestii INIMAGINABILE - sa aibă EI polițiști la noi la frontiere, sa fie si mai dur la granița terestra cu Bulgaria si Ungaria, si sa acceptam imigranți ilegali afgani si sirieni de la ei si din toată Europa (!!!).

Pe condițiile astea e mai rău - mai bine nu acceptam. Însă e totuși o ieșire care TREBUIE negociata :

- e ok acceptam toate astea (însă cu o limita de imigranți ilegali care sa vina aici si cu bani plătiți de ei sa ii ținem)

- acceptam DACĂ se face foaie de parcurs care ridica automat intr-o data fixa granițele terestre. Se poate discuta ca OK-ul sa vina tehnic doar fără vot politic. E ok sa fie la sfârșitul anului viitor ca sa fie după alegerile austriece.

Dacă se discuta asta si se agreează condițiile astea - e ok. Pentru ca stati liniștiti - imigrantii ilegali cum se deschid granițele la sol vor merge iar înapoi la ei.

Dacă însă acceptam condițiile lor fără sa adăugăm ce scriu mai sus - e nenorocire. Mai bine nu intram deloc, ce sens are, avem costuri si bătaie de cap incredibila doar ca sa evitam 10 minute coada separata la aeroport la ei. E un nonsens. Mai rău iese scandal in Romania asa, lumea va fi si mai suparata !!!

Negocierea e marți si va fi purtată de Predoiu care e un om inteligent. Trebuie sa i se dea mandatul de negociere cu condițiile de mai sus !!!!", a scris Andrei Caramitru pe pagina de Facebook. 

2. Captură Fa... (caramitru-fb_02630800.jpg)

Captură Facebook Andrei Caramitru 

VEZI ȘI: Ciolacu: Am spart gheața cu Schengen! Austria, de acord cu ridicarea granițelor aeriene pentru România https://www.dcnews.ro/ciolacu-am-spart-gheata-austria-de-acord-cu-ridicarea-granitelor-aeriene-pentru-romania_941161.html 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel