Data publicării:

Andrei Baciu, primele reacții după conferința HIMSS23: România a devenit un furnizor de soluții de securitate digitală. Avem cu ce ne mândri!

Autor: Elena Didila | Categorie: Politica
WhatsApp
Sursa Foto Facebook Andrei Baciu
Sursa Foto Facebook Andrei Baciu

Andrei Baciu, secretar de stat în cadrul Ministerului Sănătății, a anunțat pe pagina sa de socializare participarea la cel mai important eveniment al acestor zile, HIMSS23.

Conferința și expoziția HIMSS Global Health este cel mai influent eveniment de tehnologie a informației în domeniul sănătății al anului, unde peste 40.000 de profesioniști din ecosistemul global de sănătate se întâlnesc pentru a construi relații, pentru a învăța de la experți în sesiuni de educație și pentru a descoperi tehnologii  și produse inovatoare din domeniul sănătății.

”La invitația U.S. Embassy Bucharest, am avut privilegiul de a vorbi, în Statele Unite ale Americii, la Chicago, la cel mai mare eveniment la nivel global pe teme de sănătate și digitalizare, #HIMSS23. Sunt mândru că am avut șansa de a prezenta, în cadrul acestui eveniment care reunește 40.000 de profesioniști din întreaga lume, o parte dintre lucrurile pe care România le-a realizat în domeniul sănătăţii și securității cibernetice”, a scris pe pagina sa de socializare secretarul de stat în cadrul Ministerului Sănătății, Andrei Baciu.

România, gazda Centrului European pentru Competenţe în domeniul Securităţii Cibernetice

”Valoarea României în domeniul securității digitale a fost confirmată inclusiv prin faptul că țara noastră a fost aleasă să găzduiască Centrul European pentru Competenţe în domeniul Securităţii Cibernetice - o reală recunoaștere a autorității României în acest domeniu. Sau de faptul că România a devenit un furnizor de soluții de securitate digitală. În domeniul privat, avem una dintre cele mai mari companii de antivirus din lume”, a punctat secretarul de stat.

”Avem cu ce ne mândri!”

”De ce e important să vorbim despre lucrurile astea: pentru că în Europa, un atac cibernetic are loc la fiecare 44 de secunde. Gândiți-vă doar că 2 din 5 cetățeni europeni au avut probleme de securitate cibernetică și că 1 din 8 afaceri au fost vizate de atacuri cibernetice. Dar atacurile cibernetice pot avea consecințe extrem de grave și pot pune chiar în pericol sănătatea și viața oamenilor. Sistemul de sănătate se află pe locul 6 în topul celor mai afectate sectoare atunci când vorbim de atacuri cibernetice, după administrația publică, furnizorii de servicii digitale, sistemul bancar, domeniul serviciilor sau persoanele fizice. În tot acest context, țara noastră și-a construit o reputație pentru securitatea cibernetică asigurată și a devenit un exportator de soluții de securitate digitală. Mă bucur că am avut șansa de a vorbi despre toate aceste lucruri în fața unei audiențe de asemenea anvergură. Avem cu ce ne mândri! #HIMSS23”, a scris Andrei Baciu, medic și secretar de stat în Ministerul Sănătății.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel