Data publicării:

Andreea Sava: TOP alimente care îți provoacă foame

Autor: Rodica Mitu | Categorie: Sanatate
WhatsApp
Facebook / Andreea Sava
Facebook / Andreea Sava

Cheia unei cure de slăbire de succes este alegerea deșteaptă a alimentelor, nu înfometarea, scrie Andreea Sava pe blogul ei.

„În timp ce există alimente care țin de foame mai mult timp sau care chiar taie pofta de mâncare, există și unele care nu doar că nu țin de foame, ba chiar o induc și ne fac să mâncăm mai mult”, a precizat Andreea Sava.

De asemenea, a realizat și o listă.

Alimente bogate în zahăr

Iar aici includem dulciurile, băuturile carbogazoase, cerealele care nu sunt integrale, produsele din făină albă sau mălai foarte procesat, care au încărcătură glicemică mare. Explicația este că zahărul vine și cu 4 kcal la fiecare gram dar, pentru a fi arse aceste calorii, organismul are nevoie și de vitamine, magneziu și crom, explică profesorul Gheorghe Mencinicopschi în cartea sa "Revoluția în bucătărie". Așa că le va "mătura" din altă parte și îți va cere altele în loc. Bineînțeles că tu vei mânca ce ai la îndemână, nu neapărat alimente care conțin nutrienții de care ai nevoie.  

Soluția este înlocuirea zahărului cu variantele sănătoase, adică sucanat (sucul din trestie integral deshidratat), steviozidă, miere dar cu amendamentul că devine toxică la temperaturi mai mari de 40 de grade Celsius deci trebuie adăugată în băuturi după ce s-au răcit și eu mai folosesc și zahăr brut, desigur cu măsură.

De asemenea, mâncați doar cereale integrale, făinose tot din făină integrală, eventual amestecată cu hrișcă sau din alte cereale decât grâu sau porumb.

Alimentele cu așa numitele calorii goale

Din seria chipsuri, pufuleți și tot felul de ronțănele care au aport caloric uriaș dar nu vin și cu alți nutrienți de care organismul are nevoie pentru a arde aceste calorii. Corpul, desigur, le va lua din ce are și va cere înlocuirea lor. Așa apar diverse carențe pe care nu vom ști să le interpretăm ci le vom traduce în diverse pofte, pentru sărat, dulce, gras sau prin apetit exagerat, în general. Satisfacerea poftelor nu va duce la rezolvarea problemei, evident, ci doar la agravarea ei.

Soluția este, desigur, să nu mai mâncăm aceste alimente, pe cât posibil, și să-i dăm organismului nutrienții de care are nevoie. 

Citiți continuarea AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel