Andreea Sava, slăbit fără a te mai îngrășa la loc. Cea mai eficientă metodă
Te-ai săturat ca după sfârșitul fiecărei diete corpul tău să acumuleze mai multe kilograme decât ai reușit să elimini? Andreea Sava, de la Antena 3, ne prezintă cele mai bune metode pentru a slăbi fără a ne îngrășa la loc.
1. Combaterea deshidratării
Este primul şi cel mai important lucru pe care trebuie să-l faci. Absolut fiecare celulă a corpului tău are nevoie de apă pentru a funcţiona corect. Înveţi asta încă din şcoală, la anatomie. Cumva, însă, pe traseu, uităm şi ajungem să nu mai facem nici cel mai simplu lucru pentru sănătatea noastră.
Şi nu, cafeaua sau sucurile nu se pun. Trebuie să beţi apă şi ceaiuri. Pe tot parcursul zilei, în permanenţă, puţin câte puţin. Efectele le veţi observa imediat: veţi mânca mai puţin, pielea va arăta mai bine.
2. Făcut ordine în nutriție
Trebuie să-ţi alimentezi organismul constant, să nu mănânci pe fond de foame teribilă pentru că vei ajunge să te îndopi. Idee e să o faci în funcţie de nivelul de activitate pe care-l ai. Este extrem de logic totul, nu e fizică atomică. Organismul tău se va simţi din nou în siguranţă şi va avea curaj să tureze şi el motoarele.
Planul e simplu: mănânci de 5 ori pe zi, adică 3 mese principale şi două gustări. Ţi le organizezi cam la 2-3 ore distanţă una de alta astfel încât, ultima dată să mănânci cam cu 4 ore înainte de culcare.
Mănânci NEAPĂRAT dimineaţa şi asta trebuie să fie şi cea mai consistentă masă. Şi, evident, cina trebuie să fie cea mai uşoară.
Carbohidraţii şi fructele se mănâncă în prima parte a zilei, atunci când ai activitate intensă şi deci consum mare de energie pentru că aceştia sunt surse aproape instantanee de energie dar care trebuie consumată repede. Altfel se transformă în depozite de grăsime.
Fructele nu trebuie mâncate seara pentru că te balonează şi-ţi îngreunează digestia.
Seara e bine să mănânci proteine din carne slabă, pentru că organismul depune mai mult efort ca să le descompună deci va consuma energie pentru acest proces. Şi, desigur, liber la legume proaspete.
Acum că am stabilit când mănânci şi am enumerat regulile de bază, este important şi ce punem în aceste mese.O idee foarte bună este să introduceți cât mai mult în dietă alimentele care ajută în mod deosebit la stimularea metabolismului.
3. Combaterea sedentarismului
Deci trebuie să faceți cât mai multă mișcare. Mai întâi, puteți începe cu lucruri elementare, gen să mergi mai mult pe jos, să urci pe scări nu cu liftul, să te ridici de la birou o dată la 15 minute să faci câţiva paşi, să te plimbi în timp ce vorbeşti la telefon, să parchezi mai departe la mall nu în buza intrării etc.
Dar e important să faceți și mai mult de atât. Pe de o parte cardio, adică alergat, urcat scările în ritm alert, sărit coarda sau, dacă nu vreți să ieşiți din casă, iată mai jos un exemplu de antrenament pentru care nici nu trebuie să părăsiți sufrageria.
Mai multe informații AICI.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News