![Pericolele consumului de înghețată Pericolele consumului de înghețată](https://media.dcnews.ro/image/201805/w670/inghetata_16920100.jpg)
Vara sunt recomandate ceaiurile călduțe, fresh-urile din fructe sau iaurturile, nicidecum înghețata, scrie Andreea Sava pe blogul personal.
Înghețata, fiind rece, provoacă organismul la autoreglare așa că acesta va produce mai multă căldură și temperatura sa va crește, în loc să scadă. Așa că, dacă tot nu vă puteți abține de la înghețată, mâncați-o încet, țineți-o în gură până se topește și nu mai e la fel de rece și abia apoi înghițiți-o.
Și fiți foarte atenți la ingrediente atunci când o cumpărați. Cel mai probabil conține mult zahăr iar cantitatea recomandată de zahăr pe zi este de 40 de grame. De asemenea, nu alegeți produsele light, adică degresate. Scăpați de grăsime însă acestea conțin o cantitate și mai mare de zahăr.
În plus, înghețata din comerț conține mulți conservanți și coloranți, celebrele E-uri care, după cum știți, sunt periculoase pentru sănătate. Iar problema este că o dați, în special, copiilor. În aceste condiții, în niciun caz nu este recomandat să o cumpărați din surse care nu vă pun la dispoziție ingredientele. Cum ar fi aparatele de la colț de stradă.
2 rețete de înghețate sănătoase, delicioase și care nu îngrașă
1. Rețeta doctorului Menci
Desigur, în materie de nutriție vă recomand sfaturile profesorului Gheorghe Mencinicopschi.
Cea mai simplă variantă este folosirea iaurtului, în care puneți măr tăiat cubulețe, cu tot cu coajă și alte fructe care vă plac. Puteți adăuga puțină sfeclă roșie pentru a-i da o culoare frumoasă. Amestecați totul în blender, până capătă o consistență cremoasă și omogenă. Băgați amestecul la congelator.
2. Înghețată cu aromă de cafea, fără zahăr
Ingrediente pentru 6 porții:
– o cutie cu lapte de cocos
– 6 curmale mari decojite (dacă sunt foarte uscate sau tari, țineți-le la înmuiat în apă caldă timp de 5 minute apoi pe scurgeți)
– 1 linguriță cu ness sau cafea pentru espresso (sau mai mult dacă doriți o aromă mai intensă de cafea) sau de cafea fără cofeină, dacă o faceți pentru copii
– ½ de lingură cu extract de vanilie
– un vârf de sare de mare
– opțional pentru topping după înghețare: fulgi de cocos sau de cacao sau ciocolată neagră topită
Mod de preparare:
– Puneți toate ingredientele în blender și amestecați până capătă o consistență cremoasă și fină apoi scuturați puțin vasul pentru a scăpa de bulele mari, dacă s-au format. Lăsați amestecul la frigider timp de 1-2 ore. Puteți folosi forme pentru a face înghețată pe băț. Puteți adăuga câțiva fulgi de cacao. Băgați la congelator. Dacă faceți înghețată pe băț, după 30 de minute de stat la congelator adăugați bețele. Scoateți de la congelator când s-a întărit și adăugați toppingul. Dacă faceți varianta pe băț, treceți formele prin apă caldă pentru a desprinde înghețata.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
- Știrea zilei e despre Carmen Brumă. Nimeni din presă n-a scris despre asta!
- Noi informații despre problemele navei spațiale Starliner. Ce au descoperit inginerii
- Diferența dintre Ambulanță și SMURD. Când și unde intervine fiecare. Raed Arafat, explicații din sistem/ VIDEO
- Motivul crimei de la Brăila. Ipotezele luate în calcul de anchetatori
- BANCUL ZILEI: Între vecini, la Vaslui
- Ciolacu, replică pentru Geoană: E de noaptea minții! / video
- Victorie de etapă pentru investitorul Alin Bucur. Plaja Caelia a primit „undă verde“ de la Tribunalul Constanța
- „Cazul Lasconi” se repetă în familia lui Elon Musk. Miliardarul se laudă că a dezmoștenit-o pe fiica lui trans și a declarat-o moartă. Aceasta a ripostat în presă
- Reacția unui profesor după ce un coleg a venit în fustă: Să încercăm să înțelegem de ce e supărată lumea pentru cum se îmbracă Nae la facultate
- Continuă coaliția PSD - PNL după alegeri? Alina Gorghiu: Sper să nu se supere nimeni că îndrăznesc să am această opinie / video