Data publicării:
Andreea Sava: Metode simple pentru accelerarea metabolismului
Andreea Sava a vorbit despre cele cinci metode simple și eficiente pentru accelerarea metabolismului.
”Am avut chiar de curând discuții cu persoane care se plângeau că nu mănâncă mult dar că ar mai trebui să dea jos câteva kilograme. Vă spun ce le-am explicat și lor: partea cu suferitul de foame funcționează pentru a slăbi dar pe termen scurt. Dacă faci un obicei din a-ți priva organismul de alimentație fix atunci când are nevoie de energie pentru activitățile sale, îl vei forța să ia măsuri de autoapărare”, a scris jurnalista.
”Un metabolism intens înseamnă inclusiv că poți mânca mai mult fără să te îngrași. Printre altele. Unele persoane, genetic, au arderi mai încete. În alte cazuri, dieta necorespunzătoare și sedentarismul sunt problema. Plus că, odată cu vârsta, toate procesele organismului se încetinesc, deci și cele metabolice. Există însă metode de a da un impuls metabolismului”, a mai notat Andreea Sava.
Iată ce trebuie să faceți:
1. Beți apă
Am mai explicat că absolut fiecare celulă și fiecare proces din organism are nevoie de apă pentru a funcționa corespunzător. Deci și cele metabolice. Desigur că vor funcționa și dacă nu vă hidratați, dar nu eficient iar apoi vor apărea și alte probleme. Nimic în viață nu rămâne neplătit. Nu când vine vorba despre sănătate. Un adult trebuie să bea în jur de 2-2.5 litri de apă sau ceai pe zi, mai mult în caz de activitate fizică intensă sau temperaturi ridicate.
2. Organizați-vă programul de mese și nu săriți peste micul dejun
Dimineața, organismul așteaptă să fie alimentat fiindcă urmează să aibă activitate o zi întreagă. Dacă nu primește combustibil, va intra în modulul de avarie, își va încetini procesele și se va apuca de făcut provizii sub formă de grăsime exact în zonele în care vă doriți mai puțin.
Un program organizat, cu 3 mese principale și 2 gustări, va trezi la viață organismul și-l va face să ardă grăsimi. De asemenea, trebuie să mâncați cu logică. E normal să vă alimentați mai mult în prima parte a zilei, când urmează multă activitate deci aveți nevoie de energie, și mai puțin seara, când veți intra în repaos și veți merge la culcare.
Citiți continuarea aici.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News