Data publicării:

Andreea Sava: Alimente pe care să nu le consumi niciodată seara

Autor: Rodica Mitu | Categorie: Sanatate
WhatsApp

Ultima masă din zi este și cea care are cea mai mare influență asupra siluetei. Cu privire la acest subiect, jurnalista Andreea Sava oferă o serie de sfaturi.

Cina ar trebui "să fie cam cu 4 ore înainte de culcare, pentru a avea timp organismul să o digere. De asemenea, am mai zis și cu alte ocazii că seara este momentul pentru proteine și vitamine. Trebuie evitate cele cu eliberare mare de energie și cele care îngreunează digestia. Asta ca notă generală", precizează Andreea Sava pe blogul personal.

De asemenea, jurnalista a publicat și o listă cu cinci exemple:

1. Carbohidrați
Făinoase, dulciuri, amidonoase fiindcă sunt surse de energie mare, aproape instantanee și care se termină repede. Momentul pentru a consuma carbohidrați este prima parte a zilei sau înainte de o activitate fizică intensă. Altfel, organismul va folosi acea energie pentru a-și face depozite. Depozite de grăsime, desigur.

2. Fructe
Am mai spus de multe ori că regula pentru fructe este să fie mâncate ca masă separată, la distanță de 2 ore față de oricare alta și în prima parte a zilei, pentru că digestia lor este lentă. De asemenea, sunt surse de fructoză, adică zahăr.

[citeste si] 

3. Prăjeli
Eu recomand evitarea lor în general din alimentație dar, dacă nu puteți renunța total la ele, în niciun caz momentul lor nu este seara. Prăjelile se traduc prin aport mare de grăsimi deci nu trebuie consumate atunci când digestia este încetinită.

Citiți continuarea AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel