Data publicării:

Andreea Sava, abdomen plat. Greșelile din cauza cărora avem burtică

Autor: Bianca Ştefan | Categorie: Lifestyle
WhatsApp
Abdomen plat
Abdomen plat

Toți ne dorim un abdomen plat și frumos reliefat, dar pentru acest lucru trebuie să ținem cont de un cumul de factori, atât de nutriție, cât și de mișcare.

Andreea Sava, de la Antena 3, ne prezintă pe blogul personal câteva greșeli pe care le facem și din cauza cărora nu avem abdomenul visat.

1. Nu mănânci ce trebuie
Orice nutriționist, antrenor, sportiv sau om care face mișcare și e interesat cât de cât de lucrurile astea îți va spune că abdomenul plat depinde în proporție covârșitoare de ce mănânci. 90% aș spune, mai ales în cazul femeilor. Bărbații sunt ceva mai privilegiați pentru că au mult testosteron care-i ajută la creșterea masei musculare. Masa musculară consumă mai mult și nici grăsimea subcutanată nu rezistă în jurul ei. De asta nu-s chinuiți nici de celulită. Desigur, cei care se mișcă. Masa musculară nu crește stând pe fund, mâncând cârnați și bând bere.

Așadar, primul lucru pe care trebuie să-l faci este să-ți "cureți" dieta. Găsești pe acest blog, în meniu la categoria "Nutriție", o sumedenie de articole, de la piramidă alimentară, reguli de combinare a alimentelor, sursele de lipide, glucide și proteine bune. 

2. Trebuie să slăbești
Chiar dacă ești slab(ă), dacă ai colăcei în jurul abdomenului înseamnă că trebuie să mai dai jos puțin. Atenție, nu înfometându-te. Atunci, cu siguranță, nu vei slăbi niciun cm din jurul taliei. Îți cureți alimentația, așa cum spuneam la punctul 1, și faci exerciții cardio. Eu recomand urcatul scărilor în ritm alert și săritul corzii. Dacă ți-e lene să ieși din casă, iată mai jos câteva exerciții cardio pentru care nu-ți trebuie mai mult de un metru pătrat.

Desigur, exercițiile cardio trebuie completate cu cele specifice.

3. Nu faci ce și cât trebuie
Abdomenului îi plac provocările. Deci, dacă faci abdomene și rezultatele nu se văd, înseamnă cu nu faci suficiente sau faci același tip iar corpul s-a obișnuit deja. Vorba lui Muhammad Ali, dacă nu te doare, nu contează sau, să citez exact, "încep să număr abdomenele abia după ce începe să mă doară".

Pe de altă parte, corpul trebuie păcălit constant. Iar asta este cu atât mai adevărat în cazul abdomenului. Dacă faci aceleași abdomene clasice în fiecare zi, se va obișnui și degeaba le mai faci. Există o sumedenie de feluri de a-ți antrena abdomenul. 

Mai multe informații le vei găsi AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel