Andreea Paul: România are o problemă în a-și reține resursa umană acasă
Data publicării:
Autor: Andreea Marinas
WhatsApp
andreea paul
andreea paul
Andreea Paul a vorbit joi seara, la Realitatea TV, despre problemele economice cu care se confruntă țara noastră, previzionând totodată care vor fi viitorii șomeri ai României.

„Nu putem să dăm un singur nume de companie românească pe care Guvernul să o susțină și pe care să-și pună numele.

Un caz absolut halucinant: Adeplastul care izolează termic spitalul municipal din orașul Graz, din Austria.  

Toată piramida economică a României este inversată. Noi avem, conform INS, 3,7 mil de salariați în mediul privat, 1,25 milioane de bugetari, 5,25 milioane de pensionari, 3,9 milioane copii și adolescenți sub 18 ani și restul de 3-4 milioane sunt oameni fie cu probleme de invaliditate, fie cu probleme de handicap și restul sunt plecați la muncă în străinătate. Nu are cum să funcționeze pe termen lung. Noi condamnăm românii să consume pe datorie. Am spus-o aseară și o repet: creșterea pe consum e bună, consumul este un motor de creștere economică. Problema nu este că e pe consum, problema este vii cu produse cu care să acoperi acest consum din producția internă sau din străinătate. (...)

Avem o adâncire cu 60% a deficitului comercial, deci vine din import. De ce avem de-a face, pe această piramidă inversată economic în România, cu aceste creșteri succesive, secvențiale, de salarii? Lucrurile sunt destul de simple: atacul consecvent la statul de drept, la justiție trebuie cumva „acoperit politic”. Și cu ce acoperi? Cu beneficii sociale. Nu ești capabil să vii cu o lege de salarizare unitară care ar trebui să fie obligatorie în România lui 2017, în condițiile în care din 2009 discutăm despre ea în mod structurat, cu proiectul pe masă. Și suntem incapabili să-i dăm o formă și s-o adoptăm. De ce? Pentru că există o foarte mare diferență între promisiuni și realitate. Diferența dintre promisiunea politică și cifrele din buget se numește halucinație. (...)

Noi producem anual cam 500 de IT-iști în inteligență artificială, din care majoritatea pleacă în străinătate. Cei care rămân vor fi șomeri în următorii zece ani. România are o problemă în a-și reține resursa umană talentată acasă, în țară”, a declarat Andreea Paul. 

 [citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel