Andreea Mitu, revoltată după tragedia din Colectiv: Avem 18.300 de biserici și doar 425 de spitale, dar cheltuim o jumătate de miliard de euro pe Catedrala Mânturii Neamului
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
Jucătoarea de tenis Andreea Mitu este îndurerată de tragedia petrecută vineri seara în clubul Colectiv şi revoltată de corupţia din România, despre care spune că a făcut posibil un accident de asemenea proporţii.

Andreea Mitu, sportivă intrată anul acesta în Top 100 WTA susține că toate limitele decenţei au fost depăşite şi consideră absurd faptul că "această ţară are 18.300 de biserici, doar 425 de spitale și cheltuim o jumătate de miliard de euro pe Catedrala Mânturii Neamului".

Într-un mesaj postat pe Facebook, Andreea Mitu se declară extrem de revoltată de anumite lucruri care s-au întâmplat în urma tragediei petrecute vineri seara în clubul Colectiv.

"Se pare ca respectivul club nu a avut toate aprobarile necesare pentru a functiona in conditii optime si a existat o singura iesire din incinta. Aceasta este situatia in care se afla cele mai multe cluburi din Romania. Da, coruptia noastra canceroasa este un subiect ce apare iarasi pe firmament si speram ca aceasta tragedie va declansa cel putin luarea unor masuri pentru siguranta oamenilor.

Social Media a fost frenetica, cu o multime de oameni care se ofera sa ajute, sa doneze sange si sa furnizeze informatii relevante. Pe de alta parte, avem idioti care impartasesc imagini cu oameni morti si ultra-crestini moralisti care nu au nimic mai bun de facut decat sa analizeze melodiile trupei si sa sugereze ca destinul victimelor a fost «meritat» pentru ca muzica rock este un instrument al Satanei, nu? Oh, si cei care demonizeaza Halloween, pentru ca este o sarbatoare importata si ne raneste «identitatea nationala», in timp ce ei nu reusesc sa accepte ca oamenii sunt liberi sa faca propriile alegeri si sa imbrace ceea ce le place", a scris sportiva pe rețeaua de socializare.

[citeste si]

"Toate cele intamplate le sunt foarte utile unor politicieni murdari care primesc acum sansa de a scapa de rahatul pe care ei insisi l-au provocat. Dupa aceasta perioada de doliu legitim, temele principale ar trebui sa fie despre raspundere si cum se pot preveni toate acestea, in viitor. Sistemul medical din Bucuresti a fost supraincarcat repede. Aceasta este o preocupare imensa, se dovedeste din nou ca, daca o tragedie la scara mai mare s-ar produce, sistemul medical ar esua in intregime.

Si este din nou momentul sa ne concentram pe faptul ca aceasta tara are 18.300 de biserici si doar 425 de spitale, dar suntem in stare sa cheltuim o jumatate de miliard de euro pe Catedrala Manturii Neamului. Sincer, cel mai mare miracol, in acest context, ar fi fost ca cineva sa zica: «Bine, toate limitele decentei au fost depasite, opriti aceasta nebunie si faceti ceva cu banii respectivi de care oamenii sa beneficieze cu adevarat». Eu inca mai sper", a mai spus Andreea Mitu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel