Andreea Marin și Ștefan Bănică, "osândiți" să nu se mai cunune religios
Data publicării:
Autor: ana
WhatsApp
andreea_marin_stefan_banica-dc
andreea_marin_stefan_banica-dc

Andreea Marin și Ștefan Bănică, protagoniștii celui mai mediatizat divorț al anului de la noi, nu se mai pot căsători religios, a treia căsătorie în biserică nemaifind permisă, a mărturisit, pentru "ring", părintele Ștefan. 

O persoană care trece prin mai multe divorţuri săvârșește un păcat care nu va fi iertat, prevede un canon bisericesc. “Divorţul este un păcat făcut contra propriului trup şi suflet, contra existenţei respectivei persoane. Este un păcat care nu va fi iertat, aşa cum spune Sfânta Scriptură, nici în veacul veacului, nici în cel ce va să fie. Îi împiedică pe credincioşi să ajungă în Rai”, ne-a spus părintele. Potrivit acestuia, “din punct de vedere religios, prima, a doua cununie religioasă se dezleagă prin mărturisirea la duhovnic, apoi persoanele divorţate trăiesc în păcat în sensul că, din punct de vedere spiritual, nu se mai pot face celelalte căsătorii. A treia, a patra cununie religioasă nu mai sunt admise”, a explicat preotul Ștefan, întrebat dacă cel care trece prin mai multe divorţuri poate obţine iertarea păcatelor de la Dumnezeu.

Nici Andreea Marin și nici Ștefan Bănică nu se mai pot cununa religios, ei fiind "afurisiți", potrivit unui canon bisericesc. “Acest canon este o lege clară şi precisă, până în veşnicie. Din punct de vedere al canonului, păcatul divorţului nu se va ierta nici în veacul veacului şi nici în cel ce va să fie, cum spunea Mântuitorul. Afurisenia este o pedeapsă până în viaţa viitoare. Este ca un fel de admonestare duhovnicească dată acestor oameni care nu şi-au păstrat jurământul pentru că au jurat pe Sfânta Evanghelie”, a explicat părintele Ştefan.

Andreea Marin a mai fost căsătorită timp de trei ani cu Cristian Gheorghiţă, iar Ștefan Bănică și Mihaela Rădulescu au avut un mariaj de doar doi ani.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel