Andreea Marin, dezamăgită de măsurile din România, față de ce a văzut în vacanță. ”Ne rămâne să ne trezim”
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Alexandru Ichim
WhatsApp
Foto: Andreea Marin / Facebook.
Foto: Andreea Marin / Facebook.
Andreea Marin s-a arătat dezamăgită de creșterea fulminantă a numărului de cazuri de coronavirus din România și a dat exemplu măsurile de prevenire și distanțare pe care le iau străinii.

Într-o postare pe contul său de Instagram, Andreea Marin a povestit diferite diferențe privind măsurile de distanțare socială și de prevenire a infecției cu coronavirus dintre România și Croația, țara în care a fost în vacanță vedeta. 

”V-am promis informații despre vacanta: atât la dus, cât și la întors, compania aeriana cu o conduita exemplara a fost doar cea croată, Croatia Airlines, păstrând distanta între locurile pasagerilor în avion, masca, mănușile purtate de către personal, dezinfectant și măști oferite gratuit, serviciile, bunul simt și grija fără de nevoile călătorilor, fără reproș. În rest, atât Lufthansa, cât și Austrian Airlines, acceptau înghesuiala de dragul cât mai multor bilete vândute, nici gând de respectarea "distantei sociale" de care tot vorbim. În Croația, la orice restaurant în aer liber sau la plaja, chiar dacă era foarte cald, personalul purta fără excepție masca și mănuși, dezinfectarea scaunelor, meselor, sezlongurilor se făcea de câte ori se schimba clientul, măștile la nevoie și dezinfectantii se ofereau gratuit, atenția la detalii, de invidiat. Si se vad rezultatele : pe întreaga pandemie, cazurile în Croatia în număr de 10 ori mai redus decât în România, cea mai grea zi din toată perioada din punctul de vedere al cazurilor a fost cea în care au avut 98 de infectari în întreaga tara, dar sunt doar excepții când au atins un astfel de număr. In aceeasi zi, noi depășeam pragul de 500, din păcate, cu focare declanșate la mare și la munte, unde aglomerația și lipsa respectării regulilor duce la punerea în pericol a atâtor vieți... Puteți vedea graficele cazurilor din Croația și din România pe întreaga pandemie în aceste imagini, chiar am fost curioasa sa vad comparația, după ce a văzut și diferența de disciplina și atitudine a autorităților, dar și a oamenilor de rand, respectul lor pentru sănătatea lor si a celor din jur. Azi noapte, am sosit pe aeroportul Otopeni: învățată deja de acolo cu dezinfectantul la îndemână oriunde, aici nu l-am văzut. O fi... dar discret. Nu ne rămane decât... sa ne trezim. Buna dimineata, pretuieste viata!”, a scris Andreea Marin pe Instagram. 

 
 
 
 
 
Vezi această postare pe Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Am petrecut drumul spre casa în avion cu o noua carte semnata de Horațiu Mălăele, a doua scrisa de el și citita de mine într-o săptămână, pe nerăsuflate. Va recomand tot ce scrie, joaca, regizează, desenează talentatul @malaelehoratiu. E o bucurie și o bogăție universul pe care îl creează și îl împărtășește cu noi. In rest, ca tot v-am promis informații despre vacanta: atât la dus, cât și la întors, compania aeriana cu o conduita exemplara a fost doar cea croată, Croatia Airlines, păstrând distanta între locurile pasagerilor în avion, masca, mănușile purtate de către personal, dezinfectant și măști oferite gratuit, serviciile, bunul simt și grija fără de nevoile călătorilor, fără reproș. În rest, atât Lufthansa, cât și Austrian Airlines, acceptau înghesuiala de dragul cât mai multor bilete vândute, nici gând de respectarea "distantei sociale" de care tot vorbim. În Croația, la orice restaurant în aer liber sau la plaja, chiar dacă era foarte cald, personalul purta fără excepție masca și mănuși, dezinfectarea scaunelor, meselor, sezlongurilor se făcea de câte ori se schimba clientul, măștile la nevoie și dezinfectantii se ofereau gratuit, atenția la detalii, de invidiat. Si se vad rezultatele : pe întreaga pandemie, cazurile în Croatia în număr de 10 ori mai redus decât în România, cea mai grea zi din toată perioada din punctul de vedere al cazurilor a fost cea în care au avut 98 de infectari în întreaga tara, dar sunt doar excepții când au atins un astfel de număr. In aceeasi zi, noi depășeam pragul de 500, din păcate, cu focare declanșate la mare și la munte, unde aglomerația și lipsa respectării regulilor duce la punerea în pericol a atâtor vieți... Puteți vedea graficele cazurilor din Croația și din România pe întreaga pandemie în aceste imagini, chiar am fost curioasa sa vad comparația, după ce a văzut și diferența de disciplina și atitudine a autorităților, dar și a oamenilor de rand, respectul lor pentru sănătatea lor si a celor din jur. Azi noapte, am sosit pe aeroportul Otopeni: învățată deja de acolo cu dezinfectantul la îndemână oriunde, aici nu l-am văzut. O fi... dar discret. Nu ne rămane decât... sa ne trezim. Buna dimineata, pretuieste viata!

O postare distribuită de Andreea Marin (@andreeamarinromania) pe

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel