Andreea Esca, ce o poate salva. Președintele UZP: Pro TV nu o ajută
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
Andreea Esca
Andreea Esca
Invitat la interviurile DCNews, Doru Dinu Glăvan, președintele Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România, a vorbit despre ceea ce înseamnă un ziarist profesionist și cine poate fi înscris în Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România. 

Doru Dinu Glăvan susține că dacă Andreea Esca ar fi prezentat doar Știrile ProTV nu s-ar fi încadrat în această categorie, dar o salvează postul de la Europa FM, unde face creație. 

Știristul nu face creație. Crainicul nu intră în categoria ziariștilor profesioniști. Andreea Esca nu se încadrează în această categorie după postul pe care îl ocupă la televiziunea ProTV, dar poate cu Europa FM se salvează pentru că acolo face creație. Este interesant. Vorbesc acum despre o celebră cititoare de știri, Doina Andrieș, pentru Radio România, care până după 90 era un nume. Sunt foarte mulți care sunt cu nume cititori de știri. Adevărul este că Doina Andrieș care avea crainic foarte mult timp pe cartea de muncă și pe urmă redactor a avut șansa să se înscrie în această categorie că a mai lucrat la reportaje, interviuri și și-a completat calitatea.

Ilie Dobre, dacă ar fi fost numai crainic sportiv nu s-ar fi înscris în calitatea de ziarist profesionist. Singurul care a fost doar crainic a fost Ion Minoiu. În cartea de muncă, el a fost redactor sportiv. Ei fac emisiuni, interviuri, reportaje. 

Cameranii nu au încă un statut, dar le dăm pentru că ei creează imaginea. La fel ca regizorul, care dă savoare transmisiei. , a explicat Doru Dinu Glăvan la DCNews.

Vezi și: Jurnalist profesionist vs. amator. Glăvan, mărturisire bombă despre Adrian Sârbu

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel