Data actualizării:
Data publicării:

Italianul Andrea Cisternino a rămas în Ucraina de dragul animalelor pe care le-a salvat. ”Am decis să rămân. Prefer să mor aici pentru animalele mele”

Autor: Andreea Ditcov | Categorie: Stiri
WhatsApp
Un italian, Andrea Cisternino, a rămas fidel cauzei pentru care a ajuns în Ucraina și a rămas alături de animalele salvate, în ciuda războiului care s-a declanșat. 

În mijlocul conflictului dintre Rusia și Ucraina animalele nimănui, lovite și speriate de rachete, moloz sau lăsate singure pe străzi, fără nimeni care să le ajute sunt o altă realitate a războiului. 

Printre sute de povești de la Kiev a apărut cea a unui străin. Andrea Cisternino, un italian care a jurat să protejeze animalele pe care le are în adăpost: 450 de câini, pisici, cai, vaci, capre, rațe, pui și multe alte vietăți, scrie clarin.com.

”Am decis să rămân. Prefer să mor aici pentru animalele mele”, asigură Cisternino fără ezitare. 

Nu-și părăsește misiunea nici în timpul războiului

Cisternino, fotograf de profesie, a decis în urmă cu 10 ani să abandoneze totul și împreună cu soția sa Vlada Shalutko au decis să plece în Ucraina cu intenția de a denunța și confrunta așa-numiții ”vânători de câini”, oameni care capturează și ucid câinii vagabonzi.

Această luptă s-a concretizat odată cu deschiderea unui adăpost la 45 de kilometri de Kiev în care, de-a lungul anilor, a primit mii de animale. În refugiul său, care ocupă aproximativ 20.000 de metri pătrați, se găsesc diferite specii de animale, depozite, o bucătărie și propria clinică veterinară.

A salvat zeci de mii de animale

În 2011, Cisternino a publicat cartea foto Stray Dogs: Stories of Men and Animals, iar în 2012, după ce a auzit despre masacrul câinilor fără stăpân din Ucraina în timpul Campionatului European, a decis să mute și să investească profiturile din carte în construcția adăpostului.

Un an mai târziu a inaugurat locația, botezând-o Refugio Italia și desfășurând o campanie de conștientizare, recuperare și salvare nu numai pentru câini, ci și pentru alte animale aflate în dificultate. 

O nouă provocare din cauza conflictului Rusia-Ucraina

În prezent, fostul fotograf trebuie să se confrunte din nou cu o grea provocare pentru a-și proteja animalele, pe fondul războiului din Ucraina după operațiunile militare desfășurate de Rusia. Cisternino a raportat prin contul său de Facebook un atac în jurul orei 5 dimineața, joi, 24 februarie, la 30 de kilometri de adăpostul de animale. În plus, el a explicat că mai multe avioane cu proiectile zburau deasupra adăpostului.

În ciuda pericolului și a plecării a mii de cetățeni, Cisternino a declarat că va rămâne cu animalele sale în adăpost. Pentru ei, a făcut rost de alimente și alți combustibili care speră că le vor permite să iasă cu bine din acest conflict.

Așa cum era de așteptat, pe rețelele de socializare a primit sprijin și solidaritate. Toată lumea speră că acest război să se încheie cât mai curând posibil și atât oamenii, cât și animalele să rămână în siguranță.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel